Παγκόσμιο ενόργανης: Οι δηλώσεις των Ελλήνων γυμναστών

Παγκόσμιο ενόργανης: Οι δηλώσεις των Ελλήνων γυμναστών

 Αγγελική Βύζικα

  |  12.10.2021 | 20:08

Παγκόσμιο ενόργανης: Πριν αναχωρήσουν για την Ιαπωνία τι δήλωσαν οι 6 αθλητές

Λίγο πριν από την αναχώρησή τους για την Ιαπωνία, οι έξι αθλητές που θα αγωνιστούν, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής μοιράστηκαν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους στόχους τους ενόψει της προσεχούς διοργάνωσης και μίλησαν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, που έχει συμμετάσχει στην: Αμβέρσα 2013, Νανίνγκ 2014, Γλασκόβη 2015, Μόντρεαλ 2017, Ντόχα 2018, Στουτγάρδη 2019, δήλωσε: «Αισθάνομαι έτοιμος γι’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα είναι για μένα το έβδομο συνεχόμενο ως μέλος της Εθνικής ανδρών. Στόχος μου είναι να πετύχω μία πάρα πολύ καλή επίδοση στο σύνθετο ατομικό, με καλές εκτελέσεις και στα έξι όργανα. Θέλω να πιάσω μία βαθμολογία από 80,000 β. και πάνω, που θεωρητικά μπορεί να μου δώσει μία θέση στο «τοπ 24» και να με βάλει στον τελικό. Πηγαίνω στην Ιαπωνία με πολύ καλή αγωνιστική προετοιμασία και αντίστοιχη ψυχολογία. Στις προπονήσεις κάναμε επτά φορές προσομοίωση του αγώνα στο σύνθετο ατομικό, με θετικά αποτελέσματα. Προσδοκώ ότι το ίδιο θα συμβεί και στον επίσημο αγώνα».

Ο Αντώνης Τανταλίδης με προηγούμενες συμμετοχές σε Μόντρεαλ 2017 και Ντόχα 2018) τόνισε: «Έχω προετοιμαστεί πολύ δυνατά και στην προπόνηση εκτελώ τα προγράμματά μου σε πολύ καλό επίπεδο. Δούλεψα πολύ και έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό που με ταλαιπώρησε στο Τσάλεντζ Καπ του Κόπερ τον περασμένο μήνα. Επιδίωξή μου θα είναι η πρόκριση σε έναν τελικό, που μπορεί να έρθει σε καθένα από τα τρία όργανα στα οποία θα αγωνιστώ. Θα κυνηγήσω τη διάκριση σε όλα, θεωρώ όμως ότι έχω περισσότερες πιθανότητες στο έδαφος. Ο βαθμός δυσκολίας των προγραμμάτων μου είναι 6,200 β. στο έδαφος, 6,000 β. στον πλάγιο ίππο και 5,200 β. σε καθένα από τα δύο άλματα που θα εκτελέσω».

 

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, με προηγούμενες συμμετοχές στο Μόντρεαλ 2017 και τη Στουτγάρδη 2019) υπογράμμισε: «Ο χρόνος προετοιμασίας που είχα ήταν αρκετά περιορισμένος, αλλά ήθελα πολύ να αγωνιστώ σ’ αυτή τη διοργάνωση και θα είμαι παρών για να παρουσιάσω για πρώτη φορά το καινούργιο μου πρόγραμμα στους κρίκους. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, με συντελεστή δυσκολίας 6,000. Έχει βασιστεί στον νέο Κώδικα Βαθμολογίας που θα ισχύσει από την ερχόμενη χρονιά, ώστε πάνω σ’ αυτό να «χτιστεί» το πρόγραμμα των επόμενων ετών».

Ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, με συμμετοχή στο  Μόντρεαλ το 2017, επισήμανε: «Έχω ετοιμάσει ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στο έδαφος, με συντελεστή δυσκολίας 6,000. Το δοκιμάσαμε στον πρόσφατο αγώνα στο Κόπερ, είδαμε τα κενά και τις τελευταίες εβδομάδες δουλέψαμε στην προπόνηση για να τα καλύψουμε. Στην Ιαπωνία θέλω να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, γνωρίζοντας ότι εάν η εκτέλεσή μου είναι αυτή που πρέπει, θα έχω πιθανότητες να διεκδικήσω την είσοδο στον τελικό».

Για το ντεμπούτο το στο θεσμό ο Σταύρος Γκίνης δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω στο παγκόσμιο. Δεν περίμενα ότι θα πήγαινα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, επειδή είμαι πολύ μικρός ακόμα. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και θα είμαι πιο έτοιμος συγκριτικά με τον διεθνή αγώνα του Κόπερ, όπου κατάφερα να μπω στον τελικό παρότι είχα μόνο έναν μήνα προπονήσεων. Το πρόγραμμά μου στους κρίκους έχει αρχική αξία 6,000 β., που είναι υψηλή για τα δικά μου δεδομένα. Ο στόχος μου είναι να πάρω μία βαθμολογία πάνω από 14,000 β.. Το όνειρό μου είναι να μπω στην οκτάδα του τελικού, αλλά ακόμα και αν τερματίσω μέσα στην πρώτη εικοσάδα θα είμαι ικανοποιημένος, εφόσον κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του επίσης «ρούκι» Στέφανου Τσολακίδη: «Τα συναισθήματα είναι απίστευτα. Είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τόσο στον πλάγιο ίππο όσο και στο δίζυγο έχουμε δουλέψει καλά με τον προπονητή και θείο μου, Βασίλη Τσολακίδη. Θα προσπαθήσω να κάνω μία επιτυχημένη εμφάνιση και να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου»