Ουάρντα: Γιατί διάλεξε το 74 στην Ανόρθωση

 Δημήτρης Ντζάνης

  |  31.08.2021 | 19:32

H Ανόρθωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμρ Ουάρντα από τον ΠΑΟΚ, με τον Αιγύπτιο να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο με τη  «Μεγάλη Κυρία» που προπονεί ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ακολούθησαν οι απαραίτητες φωτογραφίες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με τον Ουάρντα να επιλέγει τη φανέλα με το νούμερο 74. Μια επιλογή που με βάση σχόλια φίλων της Ανόρθωσης ξένισε, […]

H Ανόρθωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμρ Ουάρντα από τον ΠΑΟΚ, με τον Αιγύπτιο να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο με τη  «Μεγάλη Κυρία» που προπονεί ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ακολούθησαν οι απαραίτητες φωτογραφίες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με τον Ουάρντα να επιλέγει τη φανέλα με το νούμερο 74. Μια επιλογή που με βάση σχόλια φίλων της Ανόρθωσης ξένισε, ενόχλησε, όταν αναφερόμαστε σε έναν προσφυγικό σύλλογο της Αμμοχώστου, που μετά την τούρκικη εισβολή στο νησί, εδρεύει στη Λάρνακα.

Όμως η απόφαση από τον παίκτη να πάρει το «74» δεν έχει να κάνει με τον ξεριζωμό και την κυπριακή τραγωδία. Αλλά με τη μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου. Το 74 αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Αλ Μασρί και της Αλ Αχλί, την 1η Φεβρουαρίου 2012 στο στάδιο του Πορτ Σάιντ.

Η γηπεδούχος Αλ Μασρί είχε επιβληθεί με 3-1 και μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν συμπλοκές με τους οπαδούς της Αλ Αχλί, με τον τραγικό απολογισμό των 74 νεκρών και των 1.000 και πλέον τραυματιών. Ο Ουάρντα τότε ήταν  μόλις 19 ετών και αγωνιζόταν στη Β’ ομάδα της Αλ Αχλί.  Και τώρα σχεδόν 10 χρόνια μετά, σύμφωνα με το goal.philenews.com, ο Ουάρντα θέλησε να τιμήσει τα θύματα εκείνης της τραγωδίας, φορώντας τη φανέλα με τον 74 στην Ανόρθωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA