Ομάδας Διάσωσης Άρσης Βαρών: «Τα ποσά που δαπανήθηκαν για κουρτίνες, τέντα και φωτιστικά»

Ομάδας Διάσωσης Άρσης Βαρών: «Τα ποσά που δαπανήθηκαν για κουρτίνες, τέντα και φωτιστικά»

 newsroom

  |  22.02.2021 | 14:11

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, στην οποία αναφέρεται πως «οι Βαλέριος Λεωνίδης και Λεωνίδας Σαμπάνης χρέωσαν συνολικά την ομοσπονδία με 9.000 ευρώ σε χρήση κινητών τηλεφώνων», ουσιαστικά έρχεται σαν απάντηση στα όσα καταλογίζει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης Άρσης Βαρών στον Πύρρο Δήμα. Στη σελίδα της ομάδας στο Facebook  έχει αναρτηθεί ανακοίνωση προς τον […]

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, στην οποία αναφέρεται πως «οι Βαλέριος Λεωνίδης και Λεωνίδας Σαμπάνης χρέωσαν συνολικά την ομοσπονδία με 9.000 ευρώ σε χρήση κινητών τηλεφώνων», ουσιαστικά έρχεται σαν απάντηση στα όσα καταλογίζει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης Άρσης Βαρών στον Πύρρο Δήμα.

Στη σελίδα της ομάδας στο Facebook  έχει αναρτηθεί ανακοίνωση προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Πύρρο Δήμα.

Σε αυτή αναφέρεται η παραίτηση του ταμία της ΕΟΑΒ, Παναγιώτη Πέτρου «ο πέμπτος ταμίας που παραιτείται υπό την προεδρία σας», όπως σημειώνεται.

Παράλληλα από την Ομάδα παρουσιάζονται έγγραφα από την Διαύγεια, σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει δαπανήσει «περίπου 3.500 ευρώ για αφορά κουρτινών, φωτιστικών και τέντας για την αίθουσα της άρσης βαρών στο ΟΑΚΑ».

Συγκεκριμένα υπάρχει «από τις 14/09/2020 τιμολόγιο 1.056,45 ευρώ για αγορά κουρτίνων για το προπονητήριο στο ΟΑΚΑ»,  επίσης «από τις 18/09/2020 τιμολόγιο 645 ευρώ για αντικατάσταση αλουμινένιων γωνιών στο προπονητήριο ΟΑΚΑ», καθώς και από τις «26/10/2020 τιμολόγιο 1449 ευρώ για κατασκευή τέντας-διαχωριστικού στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ».

Τέλος, παρουσιάζεται έγγραφο που δείχνει πως το Δ.Σ. της ΕΟΑΒ στις 22/01/2021 ενέκρινε το ποσό των 900 ευρώ «για δαπάνη διαμονής , διατροφής και μετακίνησης προς τα Ιωάννινα μελών προεδρείου και τεχνικού επιτελείου, έπειτα από πρόσκληση των τοπικών σωματείων για να συζητήσουν τεχνικά και αγωνιστικά θέματα».

Η ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών

«Κύριε Δήμα, κυρίες και κύριοι της διοίκησης, η κατρακύλα σας δεν έχει τέλος! Τι και αν είναι όλα τα σωματεία μας είναι κλειστά.

Τι και αν οι περισσότεροι προπονητές δαπανούν από τη τσέπη τους χρήματα για να σώσουν το άθλημα;

Τι και αν οι διοικήσεις κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν όρθιο το άθλημα, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την σημερινή διοίκηση της ομοσπονδίας;

Τι και αν ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης προέτρεψε να γίνονται συνεδριάσεις των Δ.Σ. με τηλεδιασκέψεις;

Τι και αν ο υφυπουργός, κ. Αυγενάκης μίλησε για προέδρους που βλέπουν τον αθλητισμό με λογικές ιδιοκτησίας τους;

Τι και αν…. ο ταμίας της ομοσπονδίας έστειλε την παραίτηση του στο Δ.Σ; Θα το ανακοινώσετε; Έναν μήνα πριν τις εκλογές παραιτείται ο ταμίας σας; Να επισημάνουμε ότι είναι ο πέμπτος ταμίας που παραιτείται υπό την προεδρία σας. Τι συμβαίνει με την θέση; Τι ανακαλύπτουν και φεύγουν;

Για τον πρόεδρο, Πύρρο Δήμα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Είναι ψιλά γράμματα!

Σαν να μην έχει δε, την παραμικρή σχέση με όλα αυτά τα προβλήματα, αυτός συνεχίζει, εν μέσω lockdown και κλειστών γυμναστήριων, τις ψυχαγωγικές του εξορμήσεις, σπαταλώντας, λίγο πριν φύγει από πρόεδρος, και τα ελάχιστα εναπομείναντα, στο ταμείο της ομοσπονδίας, χρήματα.

Αποδεικνύοντας έτσι, ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, στα δεκατρία χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος της ΕΟΑΒ, είναι τα πολυδάπανα ταξίδια του και τα «βασιλικά» του τραπέζια .

Η τελευταία, αινιγματική, παραίτηση («εξαφάνιση») του ταμία, με τα σωρηδόν τιμολόγια των τελευταίων ημερών που έχουν σταλεί στην ομοσπονδία, χωρίς, μάλιστα, να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η αγορά κουρτινών, φωτιστικών και τέντας (αξίας περίπου 3500 ευρώ)  για το γυμναστήριο του αδελφού του, Οδυσσέα, που πριν από καιρό φαίνονταν, σε αναρτήσεις σας στο fb, ως χορηγίες, σε συνδυασμό με το υπέρογκο -αναρτημένο στην Διαύγεια- ποσό των 900 ευρώ για μετακίνηση στα ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ, έχουν τρομάξει εκτός του παραιτηθέντος ταμία, κι άλλα μέλη του ΔΣ.

Η “λογική” σας, κ. Δήμα, να ξοδέψετε και τα τελευταία εναπομείναντα χρήματα του ταμείου της ομοσπονδίας και του αθλήματος, αλλά και η ασέβεια που δείχνετε στους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά να κρατήσουν το άθλημα όρθιο σε δύσκολες εποχές, μας προκαλούν οργή και θυμό και μόνο αδιάφορους δεν μπορούν να μας αφήσουν.

Κύριε Δήμα, ουδείς φανταζόταν και περίμενε την ξεδιάντροπη και ακατανόητη απόφασή σας, ν’ απομακρύνετε από το άθλημα, στ’ όνομα, δήθεν, της ανάπτυξής του, τους πιο καταξιωμένους προπονητές – Ολυμπιονίκες άλλα και έμπειρους διοικητικούς παράγοντες της άρσης βαρών που δεν έκαναν τα χατίρια σας.

Ακόμη, ουδείς φανταζόταν ότι, με τα σχέδιά σας για την περιβόητη ανάπτυξη, που με περίσσια αλαζονεία εξαγγείλατε, θα καταντούσε το κάποτε πιο ένδοξο άθλημα της Ελλάδος, να έχει στην εθνική ομάδα τρεις αθλητές.

Αυτό κ. Δήμα, είναι ιεροσυλία απέναντι στο άθλημα που σας ανέδειξε. Και είναι πρωτόγονη η συμπεριφορά σας απέναντι στις διοικήσεις των σωματείων της άρσης βαρών.

Δυστυχώς, κάποιες διοικήσεις, και μερικοί πρώην συναθλητές μας (ευτυχώς λίγοι), αν και έχουν άποψη και γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με την αρρωστημένη οικονομική και διοικητική διαχείριση της ομοσπονδίας, επιμένουν να βλέπουν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για το κακό που κάνει η σημερινή διοίκηση στο άθλημα.

Εμείς, ως Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Αρσης Βαρών αλλά και ως μέλη διοικήσεων σωματείων δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα και ό,τι συμβαίνει σήμερα στο χώρο της άρσης βαρών.

Ελπίζοντας πάντα ότι και οι εναπομείνασες διοικήσεις των σωματείων θ’ αλλάξουν την άποψή τους και θα πορευτούν μαζί μας για το καλό του αθλήματος».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58