«Olympic Day Run» Greece 2021:  Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών

«Olympic Day Run» Greece 2021:  Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών

 Αγγελική Βύζικα

  |  30.09.2021 | 11:32

«Olympic Day Run» Greece 2021: Γιορτάστηκε στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου,  η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού και τουριστικού χάρτη με το «Olympic Day Run» Greece. Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας, διοργανώθηκε για 4η χρονιά υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να τιμήσει τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, στέλνοντας μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας.

Σύσσωμη η Ολυμπιακή οικογένεια βρέθηκε στη γραμμή εκκίνησης Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και προπονητές, αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργοί πολίτες έδωσαν ραντεβού στη γραμμή εκκίνησης του υπέρτατου Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας. Στην απόλυτα covid-safe Ολυμπιακή διοργάνωση, μικροί και μεγάλοι έτρεξαν τιμώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι». Το Olympic Day Run Greece ένωσε τις δυνάμεις του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χαρίζοντας περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Με κάθε εγγραφή στα πακέτα κοινωνικής προσφοράς των Αγώνων 10, 5 ή 2 χλμ. οι συμμετέχοντες πρόσφεραν από 3 ευρώ στον αδιάκοπο αγώνα του Οργανισμού να έχει κάθε παιδί όλα όσα αξίζει και δικαιούται.

Το 4ο Olympic Day Run Greece που φέρει τη σφραγίδα των Ολυμπιακών κύκλων, πραγματοποιήθηκε με ένα εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς. Οι δρομείς συμμετείχαν μαζικά και με απόλυτη ασφάλεια στους αγώνες 10, 5 και 2χλμ (κοινωνικής προσφοράς και δυναµικού βαδίσµατος), έχοντας ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο ύψος του γλυπτού «Ομπρέλες»). Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές έλαβαν τα ειδικά έπαθλα του 4ου «Olympic Day Run» Greece.

Την εκκίνηση των Αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Olympic Day Run» Greece, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τομπούλης, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Βούλα Κοζομπόλη, και η γενική διευθύντρια του Olympic Day Run Greece, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή.

Λάμψη Ολυμπιονικών στο 4ο Olympic Day Run!!

Στον πιστοποιημένο Αγώνα από την AIMS, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων «Olympic Day Run» Greece, έδωσαν το παρών οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (3 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο), Βούλα Πατουλίδου, Αθανασία Τσουμελέκα, Νικόλαος Συρανίδης, οι «αργυροί» Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη (πρόεδρος Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες), Ευαγγελία Μωραιτίδου (πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών), Κατερίνα Θάνου, Πηγή Δεβετζή, Νίκη Μπακογιάννη, Τασούλα Κελεσίδου, Έλλη Μυστακίδου και Δημήτρης Μούγιος, οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες Μαρία Γεωργάτου, Ιωάννα Χατζηϊωάννου και Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, οι Ολυμπιονίκες Φωτεινή Βαβάτση, Πόλυ Σαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Βασιλική Κασάπη, Ιωάννα Μπούζιου, οι Olympians Μαρία Πολύζου (Μαραθωνοδρόμος), Όλγα Βασδέκη, Δέσποινα Θεοδωρίδου, Αφροδίτη Σκαφίδα και Χρήστος Βολικάκης καθώς και οι διακεκριμένοι αθλητές Άγγελος Χαριστέας (αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ), Άγγελος Μπασινάς, Στέφανος Τζιβόπουλος και Ειρήνη Μανδραβέλη.

Το 4ο Olympic Day Run Greece, διοργανώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, το ΔΚΟ «OLYMPiA» και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα, με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ-HELEXPO ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείο Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Αλμωπίας, Αριστοτέλη, Δίου-Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κιλκίς, Νάουσας, Πολυγύρου, Σερρών και Σκύδρας.

Πολύτιμη στάθηκε η αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσ/νίκης, της ΔΕΘ-Helexpo και φυσικά του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη διοργάνωση συνέβαλαν καταλυτικά και οι εκατοντάδες εθελοντές που προσέφεραν τη βοήθειά τους, καθώς και οι διασωστικές και εθελοντικές ομάδες Ε.Δ. Έλληνες Διασώστες, Εθελοντές Πολίτικης Προστασίας Δήμου Μίκρας, Ellite Rescue Team, ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σταυρούπολης, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Εθελοντές Ελλάδος, Εθελοντές Πολίτικης Προστασίας Πανοράματος, Ομάδα Άμεσης Διάσωσης και Αντίδρασης, ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά, Ομάδα Πολίτικης Προστασίας Προσκόπων Περιφέρειας Θεσ/νίκης, Εθελοντές Χαλκηδόνας, Μότο Εθελοντές, Benelistas, Kings Raiders, Riders Club, Μος Σερρών, Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκίνητων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, ενώ την εμψύχωση των αθλητών ανέλαβε η Ομάδα της Κατασκήνωσης Σκούρα.

Το «Olympic Day Run» Greece αποτελεί τον επίσημο παγκόσμιο θεσμό για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Ο παγκόσμιος εορτασμός για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για την απόφαση διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, ανυψώνοντάς την στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και τουριστικό χάρτη.