Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Νίκη με 3-1 επί της Αγγλίας στα προκριματικά

Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Νίκη με 3-1 επί της Αγγλίας στα προκριματικά

 Αγγελική Βύζικα

  |  26.09.2021 | 17:42

Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Το όνειρο της πρόκρισης για Βραζιλία δείχνει να πλησιάζει…

Με μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Ελλάδος έκλεισε ο προκριματικός ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας με 3-1, στο στάδιο Αλκαζάρ στην Λάρισα. Τα γκολ σημείωσαν ο Κρίστιαν Σκέμπι, ο Μικελάτος με πέναλτι, κι μετά από εξαιρετική ενέργεια του Δημάκου σημειώθηκε αυτογκόλ. Στο πλευρό της ομάδος βρέθηκαν τόσο φορείς και κάτοικοι της Λάρισας όσο και κωφοί φίλαθλοι από όλη την Ελλάδα που παραβρέθηκαν  σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Κ. Ιωσήφ Σταυρακάκης αγκαλιάζοντας όλους τους παίκτες ευχήθηκε θερμά συγχαρητήρια για την αξιέπαινη προσπάθειά τους καθώς το χθες το βράδυ ήρθαν πιο κοντά στο όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνων Κωφών.

Ο τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Λευτέρης Μηνάς, φανερά συγκινημένος μετά το πέρας του αγώνα δήλωσε: «Πολλά συγχαρητήρια σε παίκτες, προπονητές και παράγοντες. Καταφέραμε την νίκη σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τόσο για εμάς όσο και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο Κωφών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λάρισας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας (ΕΠΣΛ) καθώς και το Ε.Α.Κ.Λ για την θερμή και ουσιαστική υποστήριξή τους».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ιωάννης Δημητρίου τόνισε: «Απόψε (σ.σ. Σάββατο 25/9) πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη νίκη που μας φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στη Βραζιλία. Από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να έχουμε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα, να ευχαριστήσω τον κόσμο της Λάρισας αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών που για ακόμη μια φορά στάθηκαν στο πλευρό μας σ’ αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Προς ώρας θα απολαύσουμε τη νίκη ενώ αρχίζει η κατάλληλη προετοιμασία για το επόμενο βήμα».