Οι βαριές… καμπάνες για την αποχή και το αναμορφωμένο πλάνο [pics]

Οι βαριές… καμπάνες για την αποχή και το αναμορφωμένο πλάνο [pics]

 newsroom

  |  25.02.2021 | 09:25

Όλα είναι έτοιμα πλέον, ώστε -θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντας- να επανεκκινήσουν τα μεγάλα πρωταθλήματα πόλο της Α1 Ανδρών και της Α’ Γυναικών, την Τετάρτη τις 3 και την Πέμπτη 4 Μαρτίου αντίστοιχα. Έτσι η ΚΟΕ ετοίμασε, συνέταξε και παρουσίασε στα σωματεία την αναμορφωμένη προκήρυξη στην οποία ανακοινώνει τις «ρήτρες» οι οποίες εγγυώνται όσο είναι […]

Όλα είναι έτοιμα πλέον, ώστε -θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντας- να επανεκκινήσουν τα μεγάλα πρωταθλήματα πόλο της Α1 Ανδρών και της Α’ Γυναικών, την Τετάρτη τις 3 και την Πέμπτη 4 Μαρτίου αντίστοιχα. Έτσι η ΚΟΕ ετοίμασε, συνέταξε και παρουσίασε στα σωματεία την αναμορφωμένη προκήρυξη στην οποία ανακοινώνει τις «ρήτρες» οι οποίες εγγυώνται όσο είναι δυνατόν την αξιοπιστία, τον ανταγωνισμό και την εικόνα των δύο πρωταθλημάτων, μετά την απόφασή της να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα ούτε τη φετινή σεζόν.

Τόσο στην προκήρυξη της Α1 Ανδρών όσο και σε αυτή της Α’ Γυναικών, λοιπόν, αναφέρεται ρητώς ότι: «Σωματεία που αναιτιολόγητα ή για λόγους μη ανωτέρας βίας ή νόμιμης αιτιολογίας δεν θα συμμετέχουν σε περισσότερο από έναν αγώνα του πρωταθλήματος θα υποβιβάζονται αυτομάτως στην επόμενη κατηγορία».  Επομένως, μία ομάδα από τις αδιάφορες βαθμολογικά -εκείνες που δεν θα είναι κοντά στην τέταρτη θέση, ώστε να διεκδικήσουν 4αδα τα πλει οφ- θα έχει το δικαίωμα να μην εμφανιστεί το πολύ σε έναν αγώνα. Αν αυτό συμβεί και σε δεύτερο, δίχως να συντρέχουν σοβαροί λόγοι, θα της επιβάλλεται η ποινή του υποβιβασμού.

Σε άλλο σημείο τονίζεται πως «τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιήσουν αθλητές μόνο από τον κατάλογο του αρχικά δηλωθέντος ρόστερ (έως 25 αθλητές /τριες). Σε άλλη περίπτωση το σωματείο μηδενίζεται και του αφαιρείται ένας βαθμός».

Σε ό,τι έχει να κάνει με πιθανά κρούσματα κορονοϊού και «περίπτωση αδυναμίας εμφάνισης της ομάδας λόγω εμφάνισης αθρόων κρουσμάτων covid-19,και πέραν των προβλεπόμενων από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, η περίπτωση θα εξετάζεται από την υγειονομική επιτροπή της ΚΟΕ η οποία θα εισηγείται σχετικά στο ΔΣ».

Για τους ξένους/ξένες αθλητές και αθλήτριες, στην προκήρυξη τονίζεται πως η αντικατάστασή τους επιτρέπεται μόνο μετά τη λήξη του πρώτου γύρου: «Σε κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, το κάθε σωματείο μπορεί από τους εγγεγραμμένους στο ρόστερ του, να χρησιμοποιήσει σε κάθε αγωνιστική, μέχρι το πολύ Δύο (2) μη Έλληνες αθλητές – τριες, οι οποίοι μπορεί να είναι Κοινοτικοί ή και μη Κοινοτικοί. H αντικατάσταση των παραπάνω αθλητριών επιτρέπεται μόνον μετά την λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος».

Σχετικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων covid-19 ισχύουν τα εξής: Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων όπως και στις προπονήσεις των ομάδων, ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα όπως αυτά ανακοινώνονται από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οδηγίες για ομαδικά αθλήματα σε περίπτωση θετικού κρούσματος (Συστάσεις ΕΟΔΥ-Υγειονομικής Επιτροπής ΓΓΑ για Ομαδικά Αθλήματα) υπάρχουν στον ιστότοπο της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports). Ακολουθείται το σχετικό πλαίσιο οδηγιών προπονήσεων Α.Π. ΥΠΠΟΑ/ΓΓΑ/734452/1412 σχετικά με τους εβδομαδιαίους ελέγχους και την αναφορά των υπευθύνων covid-19 των σωματείων. Ο ΕΟΔΥ πιθανόν να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους για ψοωι-19 στους αγώνες».

Στα πλέι οφ οριστικοποιήθηκε ότι τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες θα μετάσχουν οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 4 της κανονικής περιόδου. Στα ημιτελικά (1ος – 4ος, 2ος – 3ος) μεταφέρονται τα μεταξύ των ομάδων αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, κάτι που δεν ισχύει σε Τελικό και Μικρό Τελικό.

Δείτε αναλυτικά τις νέες ημερομηνίες των πρωταθλημάτων Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σε τόπους και ώρες διεξαγωγής αγώνων, θα ανακοινωθούν μόλις αυτό οριστικοποιηθεί από πλευράς των εδρούχων σωματείων.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ:

*6η, 3 Μαρτίου, *7η, 6 Μαρτίου, *8η, 10 Μαρτίου, *9η, 13 Μαρτίου, *10η, 17 Μαρτίου, *11η, 20 Μαρτίου, *12η, 24 Μαρτίου, *13η, 27 Μαρτίου, *14η, 31 Μαρτίου, *15η, 3 Απριλίου, *16η, 7 Απριλίου, *17η, 10 Απριλίου, *18η, 14 Απριλίου, *19η, 17 Απριλίου, *20ή, 21 Απριλίου, *21η, 24 Απριλίου, *22η, 27 Απριλίου, *23η, 5 Μαϊου, *24η, 8 Μαϊου, *25η, 11 Μαϊου, *26η, 14 Μαϊου.

Τα πλέι οφ (θέσεις 1-4), μεταξύ 14 και 28 Μαϊου.

Δείτε ΕΔΩ την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος τςη Α1 Ανδρών

Α1′ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

*6η, 4 Μαρτίου, *7η, 7 Μαρτίου, *8η, 11 Μαρτίου, *9η, 14 Μαρτίου, *10η, 18 Μαρτίου, *11η, 1 Απριλίου, *12η, 4 Απριλίου, *13η, 8 Απριλίου, *14η, 11 Απριλίου, *15η, 15 Απριλίου, *16η, 18 Απριλίου, *17η, 22 Απριλίου, *18η, 25 Απριλίου.

Τα play offs (θέσεις 1-4), στο διάστημα 6 με 23 Μαϊου.

Δείτε ΕΔΩ η Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58