Οδηγίες της Ε.Γ.Ο. για επιστροφή αθλητών στις προπονήσεις

Οδηγίες της Ε.Γ.Ο. για επιστροφή αθλητών στις προπονήσεις

 newsroom

  |  20.08.2020 | 17:46

Μετά από επαφή του προέδρου της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και στελέχη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., εκδίδεται η ακόλουθη οδηγία, την οποία καλούνται να τηρήσουν οι αθλητές-αθλήτριες, οι προπονητές-προπονήτριες και όλοι οι εμπλεκόμενοι, κατά την επάνοδό τους στις προπονήσεις: – Κάθε αθλητής-αθλήτρια που επιστρέφει από ταξίδι σε άλλη πόλη/περιφέρεια λόγω διακοπών, θα πρέπει […]

Μετά από επαφή του προέδρου της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και στελέχη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., εκδίδεται η ακόλουθη οδηγία, την οποία καλούνται να τηρήσουν οι αθλητές-αθλήτριες, οι προπονητές-προπονήτριες και όλοι οι εμπλεκόμενοι, κατά την επάνοδό τους στις προπονήσεις:

– Κάθε αθλητής-αθλήτρια που επιστρέφει από ταξίδι σε άλλη πόλη/περιφέρεια λόγω διακοπών, θα πρέπει να το δηλώσει στους αρμόδιους προπονητές και να απέχει προληπτικά από τις προπονήσεις για επτά (7) ημέρες μετά την επιστροφή του.

– Κατά την επιστροφή τους στις προπονήσεις, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε στην κατοχή τους επικαιροποιημένη Κάρτα Υγείας Αθλητή, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για την ασφαλή άθληση.

– Η χρήση μάσκας εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι απαραίτητη για όλους τους μη αθλούμενους (προπονητές, κ.λπ. εξουσιοδοτημένο προσωπικό με άδεια παρουσίας εκεί), καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.
Οι αθλητές-αθλήτριες επιβάλλεται να κάνουν χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όχι όμως κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, που θα γίνεται χωρίς μάσκα.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν όλες οι οδηγίες και διατάξεις που περιλαμβάνονται στα τελευταία υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Γ.Γ.Α .

Οι παραπάνω οδηγίες της Ε.Γ.Ο. θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Με δεδομένο όμως ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται καθημερινά, σε ό,τι αφορά την προσπάθεια και τα μέτρα περιορισμού της νόσου κορονοϊού, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για κάθε νεότερη εξέλιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58