«Ο Καλαϊτζάκης θέλει να είναι ο καλύτερος και θα πετύχει» (vids)

«Ο Καλαϊτζάκης θέλει να είναι ο καλύτερος και θα πετύχει» (vids)

 Ραφαήλ Αλαγάς

  |  08.08.2020 | 06:00

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, μετά από ανατροπή, θα συνεχίσει κανονικά στον Παναθηναϊκό και ο άνθρωπος με τον οποίο δούλεψε όλο το καλοκαίρι, ο Στράτος Τσαμπής, μιλά στο Sports3.gr για τη βελτίωση του νεαρού γκαρντ και την προοπτική του να πετύχει στην καριέρα του. Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά δύσκολο για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Μετά την απόκτησή […]

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, μετά από ανατροπή, θα συνεχίσει κανονικά στον Παναθηναϊκό και ο άνθρωπος με τον οποίο δούλεψε όλο το καλοκαίρι, ο Στράτος Τσαμπής, μιλά στο Sports3.gr για τη βελτίωση του νεαρού γκαρντ και την προοπτική του να πετύχει στην καριέρα του.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά δύσκολο για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Μετά την απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2015, η θέση του για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε έντονα στην ομάδα, έχοντας πάρει μόλις ορισμένες ευκαιρίες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και όντας την τελευταία σεζόν δανεικός στη λιθουανική Νεβέζις.

Η διοίκηση και ο παίκτης, όμως, έπρεπε επιτέλους να αποφασίσουν τι θα έκαναν. Οι επιλογές ήταν να βρει ρόλο στο υπάρχον ρόστερ ο παίκτης, ή να αποχωρήσει. Η δεύτερη λύση έμοιαζε να προκρίνεται, αφού δεν τα έβρισκαν, αλλά τελικά η συμφωνία επετεύχθη και ο 21χρονος γκαρντ θα συνεχίσει να φορά τα «πράσινα», μην αφήνοντας ένα καλοκαίρι σκληρής δουλειάς να περάσει σε μια περίοδο αβεβαιότητας.

Ο ίδιος και ο αδελφός του Παναγιώτης, άλλωστε, δεν πήραν καμία ανάσα αυτό το καλοκαίρι. Από το πρωί βρίσκονταν στο γυμναστήριο, ακολουθώντας τις ασκήσεις για να βελτιωθούν και να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι την νέα σεζόν, όπου αυτή τους έβρισκε. Τέτοια πράγματα δεν περνούν απαρατήρητα και, τελικά, ο Γιώργος παραμένει κάτοικος ΟΑΚΑ, έχοντας δηλώσει και συμμετοχή για το draft του ΝΒΑ.

Προσωπικά υπεύθυνος όλο αυτό τον καιρό για τον παίκτη, ήταν ένας… συνάδελφός του. Ο Στράτος Τσαμπής, που την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική με το Αιγάλεω, ενώ συνεργάζεται και με τον Πανερυθραϊκό, επιστρατεύοντας τις γνώσεις του περί γυμναστικής και φέρνοντάς τον στον προσωπικό του χώρο, είχε τα δύο αδέλφια… υπό επιτήρηση και έγινε ο πιο μεγάλος μάρτυρας της βελτίωσής τους.

«Δουλέψαμε αυτό το καλοκαίρι δύο γεμάτους μήνες. Η συνεργασία μαζί του, όπως και με τον αδελφό του, τον Παναγιώτη, ήταν άψογη. Πρόκειται για έναν φοβερό επαγγελματία, στον οποίο του έλεγες να κάνεις μια άσκηση σε ένα επίπεδο και από μόνος του περνούσε σε ένα άλλο. Είναι ανάμεσα στα νέα παιδιά, που έχουν πραγματική νοοτροπία επαγγελματία. Άλλοι είναι φυγόπονοι και κοιτάζουν το πώς θα κλέψουν σε μια άσκηση, εκείνος είναι προσηλωμένος στον προπονητή και τις ασκήσεις του. Τα δύο αδέλφια, δε, έχουν ένα τρομερά ανταγωνιστικό πνεύμα και το εκφράζουν ακόμη και μεταξύ τους. Θέλουν να είναι οι καλύτεροι και, αν δεν είναι, τότε να γίνουν», αναφέρει στο Sports3.gr ο Τσαμπής, όντας απόλυτα ικανοποιημένος από το πώς απέδωσαν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης.

https://www.facebook.com/stratos.tsabis/videos/10220640892068085/

Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στον Γιώργο, μιας και το σήριαλ με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ μεγάλο, θελήσαμε να μάθουμε ποιο ήταν το σημείο, όπου υστερούσε, και ποια ήταν η καθημερινότητα και η ψυχολογία του, σε μια περίοδο διόλου εύκολη. Ο γυμναστής του απαντά πως «ξεκινώντας από το πνευματικό κομμάτι, το φοβερό με αυτά τα παιδιά είναι πως από την φύση τους είναι τρομερά ανταγωνιστικοί και προσηλωμένοι στο έργο τους. Είναι από τα ελάχιστα παιδιά που δείχνουν τέτοια συγκέντρωση. Αναφορικά με το δικό μου ρόλο, όταν έχεις να κάνεις με έναν νέο αθλητή, πρέπει πρώτα να αναπτύξεις μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και θα έλεγα, ότι μεταξύ μας έχει φτάσει σε κάτι παραπάνω από φιλικό, ίσως οικογενειακό επίπεδο. Αυτό που είχα να διαχειριστώ, προσωπικά, ήταν να βοηθώ τον Γιώργο να βρίσκει την ισορροπία του, όταν έβλεπε τις διαπραγματεύσεις να μην πηγαίνουν, όπως ήθελε. Δεν είναι εύκολο, δηλαδή, να μένεις προσηλωμένος στο έργο σου και να είσαι παρών καθημερινά στις 9 το πρωί στο γυμναστήριο, δίνοντας το… 110% των δυνατοτήτων σου, όταν δέχεσαι κάποια απογοήτευση σε τέτοια ηλικία.

Ο Γιώργος, όμως, συνέχισε κανονικά, όποια κι αν ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων. Στο τέλος, μάλιστα, όλα κατέληξαν όπως ήθελε και θα μείνει κανονικά στον Παναθηναϊκό.

Από άποψη γυμναστικής, το κύριο στοιχείο, που είχα εντοπίσει από το τελευταίο του πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 με την Εθνική, ότι έπρεπε να δουλέψει, ήταν η δύναμη και η μυϊκή του μάζα. Θέλω να σκεφτείτε τον Γιώργο σαν μια αντίστοιχη περίπτωση Αντετοκούνμπο, όχι αγωνιστικά ή σαν ταλέντο, αλλά με βάση το σωματότυπό του. Κάνοντας αυτή την παρομοίωση εννοώ, ότι ήταν μείζονος σημασίας ένα “στεγνό” κορμί ύψους 2.04 μέτρων και με άνοιγμα χεριών 2.13 μέτρα να γίνει πιο ανθεκτικό και να μη βγάζει τραυματισμούς. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, με τι σώμα πήγε στο ΝΒΑ ο Γιάννης και τι σώμα έχει σήμερα. Σε αυτή τη λογική, λοιπόν, έπρεπε η σωματική δύναμη και η μυϊκή μάζα του Γιώργου να αναπτυχθούν.

Ο Γιώργος, επί της ουσίας, δεν είχε ανεπτυγμένα αυτά τα χαρακτηριστικά του σώματός του. Κάπως έτσι, λοιπόν, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια αυτούς τους δύο μήνες με κυριολεκτική 24ωρη παρακολούθηση. Βρισκόμασταν σε ευθεία συνεννόηση με το διατροφολόγο του, που είχε εγκρίνει συγκεκριμένη και ειδική δίαιτα, ώστε να βάζει τα “σωστά” κιλά σε μυϊκή μάζα. Αυτό έχει τη σημασία του, γιατί αν απλά έρχεσαι στο γυμναστήριο για δύο ώρες και έχεις μια ελλιπή ή γενικά μη κατάλληλη διατροφή, τότε δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπλαση μυϊκού ιστού. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, μιλούσαμε συνέχεια. Τον έπαιρνα τηλέφωο συχνά να τον ρωτήσω τι έφαγε, πόσα υγρά κατανάλωσε και αρκετά ακόμη. Είχα σαν παιδιά μου και τους δύο αδελφούς».

https://www.facebook.com/stratos.tsabis/videos/10220759487672901/

Ο ίδιος παραδέχεται, ότι με τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε επαφή, παρά μόνο γνώση των πράξεων του νεαρού «άσου» και σίγουρα η δουλειά του αυτή ήταν ένας από τους λόγους της ανανέωσης. Ο Στράτος Τσαμπής, μάλιστα, μας αποκαλύπτει ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν και στη διάρκεια της σεζόν. «Με τον Παναθηναϊκό δεν είχα καμία επαφή, αλλά σίγουρα θα είχαν γνώση, καθώς ο Γιώργος είχε ενημερώσει στις μεταβατικές προπονήσεις τον κύριο Σάββα Αρώνη, γυμναστή της ομάδας, ότι έχει προσωπικό γυμναστή και δουλεύει μαζί του. Με το που γυρίσουμε από τις διακοπές, μάλιστα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις προπονήσεις και όποιες άλλες υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό, σε συνεννόηση με την ομάδα, με τον Γιώργο υπό την επίβλεψή μου όλη την ώρα», αναφέρει.

Δεν πρέπει να κρύψουμε σε αυτό το σημείο πως μιλήσαμε με τον πιο… ένθερμο οπαδό του Γιώργου Καλαϊτζάκη. Στην ερώτηση για το αν μπορεί να επιλεγεί στο draft του ΝΒΑ, μας είπε ότι «πιστεύω ακράδαντα στην επιλογή του στο draft, αλλά και στο ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Θεωρώ πως έχει το ταλέντο και την κατάλληλη νοοτροπία, για να διαπρέψει, είμαι ο μεγαλύτερος πιστός του».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58