Ο αυθεντικός Μαραθώνιος στο επίκεντρο της πρώτης ηλεκτρονικής ημερίδας

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος στο επίκεντρο της πρώτης ηλεκτρονικής ημερίδας

 newsroom

  |  27.10.2021 | 12:24

Οι ιδέες και οι προτάσεις.

 

Νέο πλαίσιο συζήτησης για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο έθεσε το Εργαστήριο Δρομικού Κινήματος-Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγώνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην πρώτη ηλεκτρονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την INA TV, προάγοντας την έρευνα και την εκπαίδευση των φοιτητών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Προσωπικότητες του κλασικού αθλητισμού, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Μαραθώνιο, διατύπωσαν νέες ιδέες και προτάσεις, εξήγησαν τις συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών και υπενθύμισαν σε όλους τους φίλους του στίβου την παγκόσμια ακτινοβολία του αγωνίσματος, που έχει ισχυρό δεσμό με το ένδοξο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας.

Ο Σπύρος Ζαγάρης, πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου, Θεσμοθέτης του Μαραθωνίου Νέων Ενωμένης Ευρώπης και Δημιουργός του μοναδικού Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, διατύπωσε την πρόταση του να γίνεται πάντα στην Ελλάδα η διεξαγωγή του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων και το παγκόσμιο ρεκόρ να αναγνωρίζεται αποκλειστικά σε αγώνες που πραγματοποιούνται στην κλασική διαδρομή.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης, Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Μαραθώνα παγκοσμίως, Επίσημος Εκπρόσωπος του Μαραθωνίου Αθήνας στη Κίνα, εξήγησε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του Μαραθωνίου και την παγκόσμια εμβέλεια του στην Ασία και την Κίνα. Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να μεταφερθούν στην αφετηρία του Μαραθωνίου αγάλματα – σύμβολα της ιστορίας του αθλήματος όπως αυτό του θρυλικού πατέρα του Στέλιου Κυριακίδη με τον Σπύρο Λούη. Αντίγραφό του υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην αφετηρία του φημισμένου Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ο Σπύρος Ανδριόπουλος, Διοικητής ΑΣΑΕΔ, κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ στα 10.000μ, τον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο δρόμο, με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, πρότεινε την παράλληλη εκκίνηση σε διαφορετικά σημεία της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα – στα πρότυπα του εξωτερικού – προκειμένου να επιμερίζεται ο μεγάλος όγκος των δρομέων και να διασφαλίζεται η άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Γιάννης Μπόλας, Μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ, Διοργανωτής του Μαραθωνίου Ναυπλίου, ανέλυσε τις συνθήκες ανάπτυξης των πόλεων που διοργανώνουν Μαραθώνιο σε επίπεδο οργανωτικής βάσης, υποδομών και τουριστικής ανάπτυξης, ενώ ο Παναγιώτης Μελαχρινός, Οικονομολόγος MSc και Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης οργανωτικών μοντέλων που να μπορούν να ανταποκριθούν σε νέες προκλήσεις όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής.

Ο Νίκος Τσώνης, Μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ, Δημοσιογράφος ΕΡΤ, πρότεινε οι τηλεοπτικές μεταδόσεις να περιλαμβάνουν εμβόλιμα επεξηγηματικά βίντεο δέκα δευτερολέπτων σε ιστορικά σημεία της κλασικής διαδρομής, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης της τηλεοπτικής κάλυψης.

Ο Γιώργος Κυπραίος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Εργαστηρίου Δρομικού Κινήματος-Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγώνων, προανήγγειλε τη διεξαγωγή νέων ημερίδων, που θα προβάλλονται σε συνεργασία με την INA TV στον λογαριασμό του Εργαστηρίου στο Facebook και το YouTube. Το υλικό των συζητήσεων θα αποτελεί σπόρο για εκπαίδευση και έρευνα των φοιτητών
του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

Ο συντονισμός της ημερίδας έγινε από την Κατερίνα Αναστασοπούλου, Αθλητική Δημοσιογράφο ΕΡΤ και η προβολή της ημερίδας διεξήχθη με την ευγενική χορηγία της INA TV.

 

Ημερίδα “Αυθεντικός Μαραθώνιος” – YouTube

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58