Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης υποψήφιος για το Best Summer Young European Athlete

Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης υποψήφιος για το Best Summer Young European Athlete

Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης επιλέχθηκε ως υποψήφιο για το βραβείο PIOTR NUROWSKI 2021 - Best Summer Young European Athlete!

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε τον νεαρό ιστιοπλόο Αλέξανδρο Ελευθεριάδη ως υποψήφιο για το βραβείο PIOTR NUROWSKI 2021 – Best Summer Young European Athlete!

Μέσα στο 2021 ο 15χρονος αθλητής κατέκτησε πρώτα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 και στη συνέχεια το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ στην κατηγορία U16 το χρυσό μετάλλιο!

Το βραβείο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ομοσπονδιών (EOC) Piotr Nurowski για τον καλύτερο Ευρωπαίο Νέο Αθλητή θεσπίστηκε το 2011 στην μνήμη του Πολωνού Piotr Nurowski.

Του σπουδαίου άνδρα του Ολυμπισμού ο οποίος μέσω του παραδείγματος και της μνήμης του ενθαρρύνει τους νέους αθλητές και αθλήτριες να ακολουθήσουν καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο του αθλητισμού, καθώς και να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής βασισμένο στις ολυμπιακές αξίες και αρχές. Από το 2016 απονέμονται δύο βραβεία κάθε χρόνο: ένα για θερινά και ένα για χειμερινά σπορ.

Το βραβείο EOC Piotr Nurowski για θερινά αθλήματα απονέμεται στη Γενική Συνέλευση της EOC, συνήθως τον Νοέμβριο κάθε έτους, ενώ αυτό για τα χειμερινά αθλήματα στο σεμινάριο της EOC, συνήθως τον Μάιο.

Ο νικητής – που ψηφίζεται από τους 50 εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και το Σεμινάριο της EOC μεταξύ 5 τελικών υποψηφίων – λαμβάνει το τρόπαιο και μια αθλητική υποτροφία 12.000 ευρώ.