ΝΒΑ – Κορονοϊός: Δεν τους υποχρεώνει, αλλά και δεν τους πληρώνει!

ΝΒΑ – Κορονοϊός: Δεν τους υποχρεώνει, αλλά και δεν τους πληρώνει!

 Αγγελική Βύζικα

  |  29.09.2021 | 20:13

ΝΒΑ – Κορονοϊός: Τους ανεμβολίαστους παίκτες σύμφωνα με τις τοπικές εντολές

Τελικά οι αρνητές του εμβολίου είναι πολλοί και βρίσκονται παντού. Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το ΝΒΑ δεν υποχρεώνει τους παίκτες να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, αλλά πρόκειται να παρακρατήσει μέρος της αμοιβής σε οποιονδήποτε παίκτη χάσει αγώνες, λόγω των τοπικών εντολών εμβολιασμού.

Περίπου το 90% των παικτών έχουν εμβολιαστεί, αλλά μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ συνεχίζουν να αντιδρούν, όπως για παράδειγμα ο Κάιρι Ίρβινγκ των Μπρούκλιν Νετς και ο Άντριου Γουίγκινς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι αντιτίθενται στη λήψη του εμβολίου.

Και οι δύο, πάντως, αγωνίζονται σε πόλεις που απαιτούν πλήρη εμβολιασμό, που σημαίνει ότι κινδυνεύει η συμμετοχή τους στους εντός έδρας αγώνες των ομάδων τους. Ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε θέση και αυτός υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δουλειά του να πείσει τους παίκτες να εμβολιαστούν.

«Οποιοσδήποτε παίκτης επιλέξει να μην συμμορφωθεί με τις τοπικές εντολές εμβολιασμού δεν θα πληρωθεί για τις αναμετρήσεις που χάνει», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΝΒΑ, Μάικ Μπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικές εντολές υπερέβησαν το ΝΒΑ, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίκτες σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει να μείνουν στον πάγκο, στους εντός έδρας αγώνες τους εάν παραμείνουν ανεμβολίαστοι.