Νόρα Δράκου στο sports3.gr: «Είμαι Παναθηναϊκός, γιατί πάντα μου άρεσε το οικογενειακό κλίμα της ομάδος» [pics]

Νόρα Δράκου στο sports3.gr: «Είμαι Παναθηναϊκός, γιατί πάντα μου άρεσε το οικογενειακό κλίμα της ομάδος» [pics]

 Αγγελική Βύζικα

  |  10.06.2021 | 05:26

Η Νόρα Δράκου πρόσθεσε άλλο έναν τίτλο στη μεγάλη καριέρα της. Η 29χρονη κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού κατέκτησε για 7η φορά την πρώτη θέση στα 50μ ελεύθερο με χρόνο 25.42, ακριβώς όσο είχε σημειώσει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η πρωταθλήτρια του «τριφυλλιού» μίλησε στο sports3.gr για την πρώτη θέση, αλλά και την «κατάρα» του […]

Η Νόρα Δράκου πρόσθεσε άλλο έναν τίτλο στη μεγάλη καριέρα της. Η 29χρονη κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού κατέκτησε για 7η φορά την πρώτη θέση στα 50μ ελεύθερο με χρόνο 25.42, ακριβώς όσο είχε σημειώσει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η πρωταθλήτρια του «τριφυλλιού» μίλησε στο sports3.gr για την πρώτη θέση, αλλά και την «κατάρα» του καλού ευρωπαϊκού και των «κακών» Ολυμπιακών…

Ακόμη μια πρώτη θέση. Εξασφαλισμένη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς με τη σκυτάλη. Υπάρχει ατομικός στόχος;

«Επόμενος στόχος σίγουρα είναι ένα ατομικό όριο το έχω πολύ άγχος και βάρος. Η αλήθεια είναι ότι μου έφυγε ένα βάρος επειδή πήρα την πρόκριση και το θέλω γιατί το έχω κάνει προπονητικά. Το έχω δει ότι το έχω κάνει μπορώ να το βγάλω, απλά για κάποιο αγωνιστικά δεν έχει έρθει ακόμη και δεν ξέρω και αν θα έρθει τελικά, έτσι όπως βλέπω τα πράγματα. Αλλά η προσπάθεια τελειώνει όταν τελειώνει και η προθεσμία του ορίου και το όριο τελειώνει στις 25 Ιουνίου, οπότε μέχρι τότε έχουμε ακόμη έναν αγώνα. Για την πρώτη θέση είμαι πολύ χαρούμενη, είναι η 23η πρώτη θέση. Το ότι 10 χρόνια είμαι εδώ, παίρνω πρώτες θέσεις παλεύω με πολλές αντιξοότητες για μένα αυτό είναι από τα πολύ σημαντικά κεφάλαια της καριέρας μου».

Να μιλήσουμε λίγο γι’ αυτές τις αντιξοότητες μια περίεργη χρονιά και λόγω covid-19

«Η αλήθεια είναι ότι από το 19 και μετά οι χρονιές είναι πολύ περίεργες. Προπονητικά θα μπορούσα να πω ότι η καραντίνα μας βοήθησε εμάς. Ντρέπομαι που το λέω, γιατί πολλά παιδιά έμειναν εκτός νερού και αγωνιστικής δραστηριότητας, αλλά να είμαστε ειλικρινείς. Για μας ήταν καλό γιατί είχαμε την πισίνα μας, είχαμε τους φυσιοθεραπευτές μας, τους γυμναστές μας. Όλους στο κολυμβητήριο για να μην αλλάζουμε χώρους. Οπότε θεωρώ ότι ήταν ένα training camp από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο ατελείωτο για μας»

Αναφέρεσαι στο ΟΑΚΑ;

«Εμείς ήμασταν στο Παπαστράτειο στον Πειραιά, φαντάζομαι το ίδιο ίσχυε και για το ΟΑΚΑ. Οπότε προπονητικά θα μπορούσα να πω ότι μας βοήθησε η καραντίνα. Το ξαναλέω ήταν στενόχωρο για πολλά παιδιά δεν είναι καλό αυτό που λέω, αλλά να είμαστε ειλικρινείς. Δυστυχώς όμως πέντε εβδομάδες πριν φύγω για το ευρωπαϊκό έπαθα λοιμώδη μονοπυρήνωση έμεινα ένα μήνα εκτός νερού αυτό είναι αλήθεια με τσάκισε. Με άφησε πολύ πίσω προπονητικά και σίγουρα δεν είχα επανέλθει 100% στο ευρωπαϊκό. Θεωρώ ότι ήταν ένα μελανό σημείο στην πορεία μου, ενώ πήγαινα πάρα πολύ καλά έως το Μάρτιο, τον Απρίλιο με τη λοιμώδη τα πράγματα άλλαξαν πολύ».

Επόμενος αγώνας για να επιτευχθεί ο στόχος;

«Είχαμε κανονίσει να πάμε στην Ιταλία και το Sette Colli, τέλος Ιουνίου, αλλά δεν θα πάμε γιατί υπήρχε περιορισμός αθλητών. Νομίζω ότι είναι ένας αγώνας στη Βουλγαρία, τη Σερβία ή τη Ρουμανία, αν δεν κάνω λάθος θα επιλέξουμε έναν από αυτούς να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα κατέβω πολύ προπονητικά, γιατί δεν με παίρνει. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή σκυταλοδρομία, που πάει στο Τόκιο με αξιώσεις, οπότε πρέπει να δουλέψω πολύ τα 100μ. ελεύθερο για να είμαι εκεί ανταγωνιστική».

Είπες δύο λέξεις κλειδιά αξιώσεις και Τόκιο έως που φθάνουν αυτές οι αξιώσεις; Γιατί στους Ολυμπιακούς δεν πάμε καλά

«Κοιτάξτε οι Ολυμπιακοί είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Αν δεν μπεις να το ζήσεις, για να δεις τη διαφορά δεν την καταλαβαίνεις. Είναι διαφορετικό και από το Παγκόσμιο. Οι αθλητές όντως στο εξωτερικό προετοιμάζονται με πλάνο 4ετίας. Εμείς κάνουμε ένα πλάνο χρόνου. Κάθε χρόνο φορμαριζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι για παγκόσμιο, ευρωπαϊκό ό,τι έχουμε. Είναι ένα άλλο εντελώς επίπεδο. Όντως έχουμε μια κατάρα ότι αν πάμε καλά στο ευρωπαϊκό δεν πάμε καλά στους Ολυμπιακούς. Θεωρώ όμως ότι αυτή η ομάδα έχει ποιότητα είναι πάρα πολύ δυνατή και θα πάει καλά και στο Τόκιο. Όσον αφορά στη σκυτάλη έχουμε δύο φοβερούς πυλώνες τον Τόλη (Χρήστου) και την Άννα (Ντουντουνάκη) και δύο εμένα και τον Κώστα, οι οποίοι είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί. Αν δεν κάνω λάθος είμαστε 10άτοι στον κόσμο. Θεωρώ αυτή η σκυτάλη με 1,5 δευτερόλεπτο κάτω, όπως την έχουμε υπολογίσει, μπορεί έως και τελικό. Το πιστεύω. Αν είμαστε όλοι καλά και βρεθούμε σε καλή μέρα το πιστεύω με λίγη τύχη και όλα να πάνε καλά και πολλά και».

Πιστεύεις ότι η κολύμβηση μπορεί να γίνει το τένις του υγρού στίβου;

«Πολύ δύσκολο. Κυρίως από θέμα χρημάτων και αμοιβών. Είναι δύο διαφορετικά αθλήματα. Καταρχάς το οικονομικό δεν θα φθάσουμε ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ στους μισθούς των τενιστών. Το καλύτερο μίτινγκ στην Ευρώπη με τα μεγαλύτερα prize money φθάνει έως τα 30 χιλιάδες ευρώ, με ένα τουρνουά σαν το Roland Garros να φθάνει το 1 εκατομμύριο και…Οικονομικά ποτέ. Από άποψη επιδόσεων και προβολής έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα. Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο παγκόσμιο, το ευρωπαϊκό. Σίγουρα έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε μια διοίκηση που δεν έδινε πολλή σημασία στο κολύμπι. Τα έδινε όλα σε άλλα αθλήματα θεωρώ ότι τώρα με τη νέα διοίκηση, που θέλει να βοηθήσει το κολύμπι θέλει να το προβάλλει, να βοηθήσει εμάς, να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα να μας δίνει ευκαιρίες να βγαίνουμε στο εξωτερικό. Να ερχόμαστε σε επαφή με ξένους αθλητές. Όλο αυτό πιστεύω θα το αναβαθμίσει  το κολύμπι. Μένει απλά να το δούμε».

Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση. «Πράσινη» σε όλα;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι Παναθηναϊκός. Ο μπαμπάς Ολυμπιακός, αλλά εγώ είμαι Παναθηναϊκός και πάντα στήριζα αυτή την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πάντα μου άρεσε για το οικογενειακό κλίμα που έχει. Αν και είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με πάρα πολύ κόσμο έχει ένα κλίμα οικογένειας. Αν έχεις πρόβλημα και χτυπήσεις την πόρτα θα είναι εκεί να σε βοηθήσουν και μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Και αν και πήγα στην ομάδα, που είχε πολλά προβλήματα με τον ερασιτέχνη, αλλά δεν με άφησαν ποτέ ξεκρέμαστη και αυτό έχω εκτιμήσει και θα μείνω στον Παναθηναϊκό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58