Μόνικα Μπελούτσι: Στην Αθήνα για να ενσαρκώσει την Μαρία Κάλλας [vid]

Μόνικα Μπελούτσι: Στην Αθήνα για να ενσαρκώσει την Μαρία Κάλλας [vid]

 Μιχάλης Νιαβής

  |  19.09.2021 | 15:12

Στην Αθήνα βρίσκεται η Μόνικα Μπελούτσι. Η πασίγνωστη Ιταλίδα σταρ βρίσκεται στην Ελλάδα, όχι για να χαλαρώσει στις διακοπές της, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά για να δώσει μια σειρά παραστάσεων. Μόνικα Μπελούτσι: Ενσαρκώνει τη Μαρία Κάλλας Πιο συγκεκριμένα, η πανέμορφη ηθοποιός έχει ένα δύσκολο ρόλο, καθώς θα ερμηνεύει το τριήμερο 21, […]

Στην Αθήνα βρίσκεται η Μόνικα Μπελούτσι. Η πασίγνωστη Ιταλίδα σταρ βρίσκεται στην Ελλάδα, όχι για να χαλαρώσει στις διακοπές της, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά για να δώσει μια σειρά παραστάσεων.

Μόνικα Μπελούτσι: Ενσαρκώνει τη Μαρία Κάλλας

Πιο συγκεκριμένα, η πανέμορφη ηθοποιός έχει ένα δύσκολο ρόλο, καθώς θα ερμηνεύει το τριήμερο 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου επιστολές και αναμνήσεις της Μαρία Κάλλας, στην πρώτη θεατρική της εμφάνιση στο Ηρώδειο. Αν και οι παραστάσεις ήταν αρχικά προγραμματισμένες για την περσινή σεζόν, η πανδημία του κορονοϊού δεν το επέτρεψε και το θέαμα πήρε αναβολή για ένα χρόνο.

Μόνικα Μπελούτσι: Οι λεπτομέρειες των παραστάσεων

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν. Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).
Τη Μόνικα Μπελούτσι, πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.