Μίλτος Τεντόγλου: Υποψήφιος αθλητής της χρονιάς στην Ευρώπη [pic]

Μίλτος Τεντόγλου: Υποψήφιος αθλητής της χρονιάς στην Ευρώπη [pic]

 Θοδωρής Γεωργαντάς

  |  28.09.2021 | 16:46

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στην Ευρώπη για το 2021

Ήταν αναμενόμενο. Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στην Ευρώπη είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκος και κάτοχος της καλύτερης φετινής επίδοσης στον κόσμο με 8μ.60 είναι ένα αποτελεί ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη σπουδαίου τίτλου.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ήταν υποψήφιος στην ψηφοφορία της ενότητα ανερχόμενος αθλητής της Ευρώπης το 2017 και το 2018.

Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν τον αθλητή μας στα social της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε Instagram, Facebook και Twitter έως τις 3 Οκτωβρίου.

Εκτός από τον Τεντογλου, μεταξύ των υποψηφίων για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς στην Ευρώπη, είναι ο Νορβηγός «χρυσός» Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 400μ. εμπ. Κάρστεν Βάρχολμ και ο Σουηδός «χρυσός» Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο επί κοντώ Μόντο Ντουπλάντις.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 κορυφαία αθλήτρια του στίβου στην Ευρώπη είχε αναδειχθεί η Κατερίνα Στεφανίδη, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί μοντώ και πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο εκείνη την χρονιά. Η Στεφανίδη ήταν και η πρώτη εκπρόσωπος του ελληνικού στίβου που κατέκτησε τον τίτλο της κορυφαίας στην γηραιά ήπειρο