Μικέλε Μπρόιλι: Αποβλήθηκε από την ιταλική ομοσπονδία πυγμαχίας λόγω ναζιστικών τατουάζ

Μικέλε Μπρόιλι: Αποβλήθηκε από την ιταλική ομοσπονδία πυγμαχίας λόγω ναζιστικών τατουάζ

 Βασίλης Μπαλατσός

  |  24.09.2021 | 08:44

Μικέλε Μπρόιλι: Η πειθαρχική επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας τον απέβαλε από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας

Στη δίνη του κυκλώνα βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Μικέλε Μπρόιλι. Ο 28χρονος πυγμάχος καταγγέλθηκε από πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον τελικό που έχασε το περασμένο Σάββατο (18/9) στην Τεργέστη για την διεκδίκηση του τίτλου του Ιταλού πρωταθλητή στην κατηγορία των υπερελαφρών βαρών λόγω τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα.

Ο νέος πρωταθλητής, Χασάν Νουρντίν, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ένιωσε «αηδία» όταν «είδε τα τατουάζ στο σώμα του Μπρόιλι να υμνούν τον ναζισμό», όπως και για τους «ρωμαϊκούς χαιρετισμούς του» στις κερκίδες. Να επισημάνουμε πως ο Νουρντίν είναι Μαροκινός μετανάστης.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, συνεδρίασε την Πέμπτη (23/9) και αποφάσισε να αποβάλει τον Μπρόιλι από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον έως τις 19 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας που άνοιξε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.