Μίκαελ Σουμάχερ: Όσα δε θα δούμε στο ντοκιμαντέρ του Netflix [vid]

Μίκαελ Σουμάχερ: Όσα δε θα δούμε στο ντοκιμαντέρ του Netflix [vid]

 newsroom

  |  14.09.2021 | 13:06

Η ώρα του ντοκιμαντέρ «Schumacher» που θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου πλησιάζει και όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένει με αγωνία. Με ενδιαφέρον αλλά και απορίες, αφού ακόμα  δεν έχει διαρρεύσει αν περιλαμβάνει κάτι από την παρούσα κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ. Να επισημάνουμε πρώτα τα πράγματα που ξέρουμε πως θα δούμε και […]

Η ώρα του ντοκιμαντέρ «Schumacher» που θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου πλησιάζει και όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένει με αγωνία. Με ενδιαφέρον αλλά και απορίες, αφού ακόμα  δεν έχει διαρρεύσει αν περιλαμβάνει κάτι από την παρούσα κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ.

Να επισημάνουμε πρώτα τα πράγματα που ξέρουμε πως θα δούμε και που από μόνα τους έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Όπως μαρτυρά και το video trailer που μπορείτε να δείτε παρακάτω, το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζει τόσο την πλευρά του αδίστακτου οδηγού, όσο και την πλευρά του γλυκού οικογενειάρχη. Θα αναδείξει τον Μίκαελ Σουμάχερ ως πρωταθλητή, αγωνιζόμενο, νικητή, χαμένο, γιο, αδερφό, σύζυγο και πατέρα.

Όπως επίσης έχει γνωστοποιηθεί, θα περιλαμβάνει πολλά πλάνα που θα προβάλλονται δημόσια για πρώτη φορά. Τόσο με στιγμές γύρω από τους αγώνες όσο και από το οικογενειακό αρχείο αφού η σύζυγος του «Σούμι», Κορίνα, φέρεται να έδωσε πρόσβαση σε προσωπικές τους στιγμές, θέλοντας να παρουσιάσει στον κόσμο τον «πραγματικό» Μίκαελ.

Ποιοι μιλούν στην κάμερα; Εδώ έχουμε μία μεγάλη λίστα. Εκτός από την Κορίνα, μιλούν τα παιδιά του 52χρονου σήμερα οδηγού, Μικ και Τζίνα. Ο αδερφός του, Ραλφ, καθώς και ο πατέρας του Ρολφ.

Έπειτα, το πρόσωπο που ήταν πάντα στο πλευρό του Μίκαελ και τώρα στηρίζει την καριέρα του Μικ στις πίστες, η Σάμπιν Κεμ. Η Γερμανίδα μίλησε στο «Auto Motor und Sport» σχετικά με το ντοκιμαντέρ: «Αυτό το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις δύο ιστορίες του Michael. Αυτή του οδηγού αγώνων και την προσωπική του. Είναι το δώρο της οικογένειας προς τον αγαπημένο τους σύζυγο και πατέρα».

Αντίστοιχα ο Μικ, είχε δηλώσει πρόσφατα στο περιθώριο Grand Prix πως «...θα είναι ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ που νομίζω θα είναι συγκινητικό για όποιον το παρακολουθήσει», αν και όπως αποκάλυψε, δεν το είχε δει ολοκληρωμένο.

Για τον Μίακελ μιλούν οι Ζαν Τοντ, Πιέρο Φεράρι, Λούκα Ντι Μοντεζεμέλο, οι άνθρωποι με τους οποίους είχε χτίσει την αυτοκρατορία της Ferrari στις αρχές της χιλιετίας. Ο τότε μάνατζέρ του, Γουίλι Βέμπερ, ο άνθρωπος που τον ανέδειξε και τον οδήγησε στους πρώτους παγκόσμιους τίτλους με τη Benetton, o Φλάβιο Μπριατόρε. Μιλάει ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ο άνθρωπος που είχε τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ στα χρόνια που αγωνιζόταν ο Σουμάχερ και με τον οποίο είχε επίσης στενή σχέση.

Καθώς η καριέρα του είχε αρκετές επεισοδιακές στιγμές, οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ το κρατούν αληθινό και δίνουν το λόγο και στους μεγάλους του αντιπάλους, Ντέιμον Χιλ, Μίκα Χάκινεν, Ντέιβιβτ Κούλθαρντ. Επίσης, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο άνθρωπος που τον έβλεπε ως ήρωα και που προσπάθησε σε κάθε του βήμα στην καριέρα του, να του πιάσει. Αναφερόμαστε στον Σέμπαστιαν Φέτελ, τον δεύτερο πιο επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία – πίσω από τον «Σούμι».

Όπου φτάνουμε στο βασικό ερώτημα: τι δεν θα δούμε; Η απάντηση κρύβεται στα λόγια της Κορίνα πριν από μερικές ημέρες: «Μου λείπει, κάθε μέρα. Λείπει στα παιδιά μας, στην οικογένεια, σε όλους. Αλλά ο Michael είναι ακόμα εδώ. Είναι διαφορετικός αλλά είναι ακόμα εδώ». Μαρτυρά λοιπόν το πόσο περιορισμένες είναι οι δραστηριότητες του Γερμανού μετά από εκείνο το χτύπημα στο κεφάλι κάνοντας σκι πριν από σχεδόν 8 χρόνια.

Προφανώς ο Σουμάχερ δεν είναι όπως τον ξέραμε, δεν είναι όπως τον θυμόμασταν. Και γι’ αυτό το λόγο, όλα δείχνουν πως το ντοκιμαντέρ «Schumacher» θα περιλαμβάνει όλα όσα περιμέναμε αλλά τίποτα περισσότερο. Τίποτα από το σήμερα.

Πηγή: carandmotor.gr