Μαρία Σάκκαρη: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Μαρία Σάκκαρη: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

 Παύλος Σαχτούρης

  |  27.09.2021 | 19:45

Μαρία Σάκκαρη: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Μαρία Σάκκαρη: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι στο TOP-10 πλέον. Τώρα πρέπει να σταθεροποιηθεί εκεί.

Στον τρίτο τελικό της καριέρα της, η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε. Ίσως να «λύγισε» μπροστά στο άγχος, ίσως να μην ήταν και τόσο συγκεντρωμένη, ίσως να υπερεκτίμησε τις δυνατότητές της. Ίσως να ήταν απλά μια κακή ημέρα. Το θέμα είναι πώς με την πορεία της στο τουρνουά της Οστράβα, κατάφερε να πετύχει την πιο μεγάλη επιτυχία της μέχρι την επόμενη. Κατάφερε να μπει στην κορυφαία δεκάδα του γυναικείου τένις. Μαρία Σάκκαρη: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Μαρία Σάκκαρη: Τα πιο δύσκολα είναι μπροστά

Η Ελληνίδα τενίστρια συνεχίζει να κάνει βήματα προόδου. Κάθε ημέρα που περνά, γίνεται όλο και καλύτερη. Δουλεύει πολύ και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Αλλά και με τον προπονητή της, τον Άγγλο Τομ Χιλ. Κοιτάζει να διορθώσει τις αδυναμίες της. Να μπορεί να σταθεί ακόμα καλύτερα μέσα στο κορτ. Σε όλα τα επίπεδα. Τόσο αγωνιστικά όσο και στο κομμάτι των αντοχών. Κι αυτό είναι κάτι που η Μαρία Σάκκαρη το δουλεύει πολύ! Ήδη έχει πετύχει πολλά. Η είσοδός της στο TOP-10 αποτελεί από μόνο του τεράστια επιτυχία. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στον τελικό του τουρνουά της Οστράβας. Μαρία Σάκκαρη: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Μαρία Σάκκαρη: Τώρα είναι θέμα καθιέρωσης

Πλέον, τώρα είναι το πιο κομβικό σημείο. Έχει καταξιωθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Έχει καταφέρει να είναι μεταξύ των 10 καλύτερων τενιστριών στον κόσμο. Μεγάλη της επιτυχία. Αλλά από εδώ και πέρα πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την καθιέρωση, καθώς πέτυχε την καταξίωση! Να φτάσει ψηλά ήταν δύσκολο, να παραμείνει ψηλά είναι ακόμα πιο δύσκολο. Στο χέρι της όμως είναι. Ένα κορίτσι με μεγάλο ταλέντο, που δουλεύει πάρα μα πάρα πολλές ώρες. Δίνει ό,τι έχει και δεν έχει. Θα φτάσει η ώρα της επιβράβευσης. Δεν είναι μακριά. Ένας τελικός σε Grand Slam, να κατακτήσει ένα τίτλο σε ένα τουρνουά WTA500 και ένα WTA1000.

Μαρία Σάκκαρη: Δύσκολα και τα νέα «εμπόδια»

Μέσα στο 2021 κατέγραψε δύο ημιτελικούς στα Grand Slam. Ημιτελικός στο Roland Garros και ημιτελικός στο US Open. Στον πρώτο ηττήθηκε 2-1 σετ -στις λεπτομέρειες- από την Κρεϊτσίκοβα, στο δεύτερο από την Ραντουκάνου που πήρε και τον τίτλο. Αμφότερες πήραν στη συνέχεια τον τίτλο. Και πολλούς ακόμα σε διάφορα τουρνουά. Όμως είναι δεδομένο πώς ο χρόνος δουλεύει υπέρ της. Λίγο τύχη και παραπάνω ηρεμία χρειάζονται για να κάνει το επόμενο βήμα. Να φτάσει σε έναν τελικό, να διεκδικήσει έναν μεγάλο τίτλο, να τον κατακτήσει. Έχει τις δυνατότητες, μπορεί και μακάρι να τα καταφέρει. Θα είναι το επιστέγασμα των κόπων της, μια ηθική επιβράβευση και κυρίως η επιβεβαίωσε πώς είναι μια από τις δέκα καλύτερες τενίστριες στον κόσμο.

Υ.Γ. Για σκεφτείτε λίγο. Έχουμε στο TOP-10 στο τένις, σε Άνδρες και Γυναίκες, από έναν εκπρόσωπο. Μια χώρα όπως η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά.