Μαραθώνιος Βερολίνου: Ο Αντόλα νίκησε τον Μπεκέλε

Μαραθώνιος Βερολίνου: Ο Αντόλα νίκησε τον Μπεκέλε

 newsroom

  |  26.09.2021 | 16:13

Ο Αιθίοπας Γκουγέ Αντόλα από την Αιθιοπία ήταν ο μεγάλος νικητής του μαραθωνίου της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ο Αιθίοπας, Γκουγέ Αντόλα, θριάμβευσε στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, που έγινε σήμερα (26/09), καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε 2ωρ. 05.45, προηγούμενος του Κενυάτη, Μπίθγουελ Γεγκόν και του συμπατριώτη του, Κενενίσα Μπεκέλε.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, με τον 39χρονο Μπέκελε να δηλώνει την πρόθεση να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Ελιοντ Κίπσογκε (2 ώρες 01 λεπτά 39 δευτερόλεπτα). Μέχρι περίπου το 25ο χιλιόμετρο, μια ομάδα τεσσάρων δρομέων, μεταξύ των οποίων ο Μπεκέλε και ο Αντόλα, είχαν στα «πόδια τους» επίδοση καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ, που σημείωσε ο Κιπτσόγκε το 2018 στην ίδια διαδρομή.

Στην συνέχεια, όμως, ο ρυθμός «έπεσε» αισθητά, με αποτέλεσμα όταν ο Μπεκέλε συνειδητοποίησε, στο 27ο χιλιόμετρο, ότι δεν μπορεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, να προσπαθήσει, τουλάχιστον, για την νίκη. Τελικά, ο Αντόλα απεδίχθη πιό δυνατός στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής και έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Στις γυναίκες, πρώτευσε η Γκοτιτόμ Γκεμπρεσλάσε από την Αιθιοπία (2:20.09) και ακολούθησαν οι συμπατριώτισσες της, Χιγότ Γκεμπρεκιντάν και Ελέν Τολά.