Μάντζιος για Μήτρογλου: «Ό,τι αφήνεις, σε αφήνει…»

Μάντζιος για Μήτρογλου: «Ό,τι αφήνεις, σε αφήνει…»

 Βασίλης Μπαλατσός

  |  19.05.2021 | 07:46

Ο Άκης Μάντζιος είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι καλύπτουν το ρεπόρταζ του Άρη, ώστε να κάνει απολογιστικές δηλώσεις για το πέρας της σεζόν. Ο τεχνικός των Θεσσαλονικιών έκανε λόγο για μια σεζόν, η οποία δεν ξεκίνησε καλά και ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της καλύτερης θέσης εδώ και 40 χρόνια. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο […]

Ο Άκης Μάντζιος είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι καλύπτουν το ρεπόρταζ του Άρη, ώστε να κάνει απολογιστικές δηλώσεις για το πέρας της σεζόν. Ο τεχνικός των Θεσσαλονικιών έκανε λόγο για μια σεζόν, η οποία δεν ξεκίνησε καλά και ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της καλύτερης θέσης εδώ και 40 χρόνια. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της παραμονής του και στο «φλέγον» ζήτημα του Κώστα Μήτρογλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

«Το πρόσημο της φετινής χρονιάς για την ομάδα είναι απολύτως θετικό. Ήρθαμε σε μία δύσκολη περίοδο, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα και εκείνη την περίοδο ο κόσμος είχε αμφιβολίες ως προς την παρουσία μας στην τεχνική ηγεσία. Μόνο ότι ο Άρης τερμάτισε στην 3η θέση μετά από 40 χρόνια, νομίζω ότι λέει πολλά.

Ασφαλώς υπάρχει και πικρία, γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν η ομάδα ήταν 2η θέση και φάνηκε ότι υπήρχαν οι δυνατότητες για αυτό το παραπάνω βήμα. Ήταν ένας στόχος που προέκυψε και τον κυνηγήσαμε. Δεν τα καταφέραμε δυστυχώς, αλλά το γενικό πρόσημο είναι θετικό. Η ομάδα από τη στιγμή που επανήλθε το σημαντικότερο όλων είναι να κάνει βήματα σταθερά και να εξελίσσεται. Ο Άρης πρέπει να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο και στην ουσία φέτος πρωταγωνίστησε. Αυτός είναι ο στόχος μας, κάθε χρόνο να είναι ψηλά και κοντά στις πρώτες θέσεις, να διεκδικεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική πράγματα».

«Θα γίνει ραντεβού με τον πρόεδρο…»

Για το αν παραμείνει στον πάγκο: «Θα γίνει ένα ραντεβού με τον πρόεδρο μέσα στην εβδομάδα. Έχουμε μιλήσει για κάποια οργανωτικά θέματα της ομάδας και για το πλάνο της νέας σεζόν».

Για το αν τον επηρεάζει το γεγονός ότι αιωρείται ακόμη η υπόθεση του μεταγραφικού ban: «Είναι βέβαια μία παράμετρος την οποία γνωρίζουμε καιρό, δεν είναι κάτι καινούριο, οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα γίνουν κανονικά μεταγραφές αλλά πρέπει να περιμένουμε, είναι μία απόφαση που ποτέ δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθεί».

Για το τι παρέλαβε και τι αφήνει από τη φετινή χρονιά: «Ήταν δύσκολη κατάσταση, η ομάδα είχε πολλά προβλήματα στο κομμάτι της δουλειάς είτε τακτικά είτε φυσικής κατάστασης. Στην αρχή αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού και της προπόνησης ο πρώτος στόχος ήταν να πάρουμε τα αποτέλεσμα για να ανακτήσουμε και ψυχολογία. Όταν η ομάδα έφτασε στο επιθυμητό επίπεδο στόχος μας ήταν να παρουσιάζουμε καλό ποδόσφαιρο, όπως επίσης έγινε.

Στη διάρκεια επηρέασε ασφαλώς η απουσία εναλλακτικών λύσεων σε κάποιες θέσεις, είτε λόγω τραυματισμών είτε γιατί κάποια παιδιά δεν ανταποκρίθηκαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένας σημαντικός παράγοντας επίσης, τον οποίο οι περισσότεροι προσπερνάνε, είναι ότι η ομάδα δεν ξεκουράστηκε καθόλου το καλοκαίρι λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό και τον τρόπο που ολοκληρώθηκε πέρυσι η σεζόν. Και ειδικά ομάδες όπως ο Άρης, που είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και άρχισε νωρίς».

«Δεν μπορείς να έχει την ίδια σταθερότητα σε όλη τη σεζόν»

Για την αίσθηση που δημιουργήθηκε στον κόσμο ότι ο Άρης έχασε ευκαιρία φέτος να βγει 2ος λόγω της κατάστασης των άλλων ομάδων: «Δεν είμαι της άποψης ότι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ ήταν τόσο κακοί αγωνιστικά. Πάντα σε μία διαδρομή κάποιος παρουσιάζει περισσότερα ή λιγότερα σκαμπανεβάσματα από τον άλλον, επίσης και οι τέσσερις ομάδας της πρώτης 4άδας αλλάξανε προπονητή μέσα στη σεζόν. Είναι μία βασική παράμετρος και αυτή. Όταν είναι τόσα πολλά παιχνίδια σε μία πορεία και είσαι συνέχεια στη 2η και στην 3η θέση, αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνεις καλύτερα από τον αντίπαλο. Για να φαίνονται έτσι όμως στα μάτια του κόσμου οι αντίπαλοι παίξαμε και εμείς τον ρόλο μας, υπό την έννοια ότι ήταν ο Άρης πολύ καλός.

Άρα ίσως έχουμε και εμείς λόγο σε αυτή την αίσθηση που καλλιεργήθηκε. Πέρυσι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ο Άρης ήταν 25 βαθμούς κάτω από τον ΠΑΟΚ, 17 από την ΑΕΚ και 15 από τον Παναθηναϊκό. Φέτος η ομάδα τερμάτισε με τέσσερις βαθμούς διαφορά πάνω από τον τρίτο στην κανονική διάρκεια και τρεις βαθμούς πίσω από τον δεύτερο στα play off. Γιατί λοιπόν να αδικήσουμε και να ακυρώσουμε την προσπάθειά της ομάδας κατ’ αυτόν τον τρόπο; Όπως επίσης δεν μπορείς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να έχεις την ίδια σταθερότητα, καμία ομάδα, και ειδικά αυτή τη χρονιά όπως εξελίχθηκε. Προφανώς και μας στεναχωρεί ότι δεν βγήκαμε δεύτεροι γιατί δείξαμε ότι μπορούμε».

«Θα προχωρήσουμε σε 6-7 προσθήκες»

Για το ρόστερ και τον αριθμό μεταγραφών που θα γίνουν: «Χρησιμοποίησα όλο το ρόστερ που είχα στη διάθεσή μου και έδωσα σε όλους ευκαιρίες. Το θέμα είναι πόσοι βοήθησαν. Κάποιοι τις αξιοποίησαν, άλλοι λιγότεροι άλλοι περισσότερο, κάποιοι άλλοι δεν ανταποκρίθηκαν βάσει των δυνατοτήτων τους κι αυτά που περίμενε η ομάδα. Σύμφωνα με την προεργασία που έχουμε κάνει, τις ενδεχόμενες αποχωρήσεις, και στο ιδανικό σενάριο να γίνουν μεταγραφές, σαν πρώτη εκτίμηση νομίζω ότι θα προχωρήσουμε σε 6-7 προσθήκες».

Για τον Κώστα Μήτρογλου και τα όσα ακούστηκαν περί κακών σχέσεων μαζί του: «Τρέφω απόλυτο σεβασμό στον ποδοσφαιριστή Μήτρογλου για όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Είναι ένας χαρισματικός επιθετικός κι αυτό ήταν ένα στοιχείο στο οποίο επένδυσε η ομάδα και τον απέκτησε. Η ποδοσφαιρική του κατάσταση όμως δεν είναι και σε πολύ καλά επίπεδα, ήταν εκτός προπονήσεων μεγάλο διάστημα. Άλλο το να μην έχεις αγωνιστικό ρυθμό, λόγω έλλειψης αγώνων, κι άλλο να απέχεις από τις ομαδικές προπονήσεις. Τον ρυθμό τον βρίσκεις πιο εύκολα. Ό,τι αφήνεις, σε αφήνει.

Θέλει πάρα πολύ χρόνο για να επανέλθει. Για να βρει ο παίκτης τον ρυθμό του πρέπει να προπονείται καλά, καθημερινά και εντατικά. Ο Κώστας είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ήθελε να παίζει 90λεπτο, η ομάδα όμως όταν ήρθε είχε ήδη ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού το οποίο φάνηκε ότι δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση για να το υπηρετήσει. Στο κομμάτι του γκολ ασφαλώς και είναι χαρισματικός, το έχει δείξει η ιστορία του αυτό».

«Ιδανική χρονιά»

Για το αν υπάρχει η σκέψη η ομάδα να δουλέψει έναν διαφορετικό σχηματισμό για τη νέα σεζόν: «Οι αλλαγές σχηματισμών έγιναν για συγκεκριμένους λόγους. Για την τριάδα στην άμυνα (3-5-2). Καταρχάς είναι ένας σχηματισμός που τον έχω παίξει πρώτος στην Ελλάδα το 2013 με τον Πανθρακικό και είχαμε κάνει μια πετυχημένη σεζόν. Είναι ανάλογα τι παίκτες έχεις στη διάθεσή σου. Σίγουρα, αν το καλοκαίρι υπάρχουν μεταγραφικές επιλογές παικτών, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περισσότερα από ένα συστήματα, θα το κάνουμε. Αλλά όταν έχεις κάτι πετυχημένο, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Σίγουρα όμως θα χρειαστείς ένα δεύτερο κι ένα τρίτο πλάνο».

Για το πότε θεωρεί μέσα στη χρονιά ότι ο Άρης έφθασε στο 100% αγωνιστικά και τακτικά: «Νομίζω ότι σε αρκετά παιχνίδια ήταν υψηλό το ποσοστό. Ακόμη κι αν δεν ήσουν στο 100%, ήταν ψηλά το ποσοστό. Γενικώς είχαμε μια σταθερότητα στη διαδρομή μας».

Για τον Ντουάρτε που επέστρεψε και αν τον έχει στα πλάνα: «Είναι καλός παίκτης. Το θέμα είναι να είναι καλά. Νομίζω ότι μπορεί να παίξει σε σχηματισμό 4-3-3 ως εσωτερικός μέσος. Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει τη θέση του Μπερτόγλιο. Έχει ποιότητα όμως. Έχει ευφυΐα. Είναι έξυπνος παίκτης. Και με την μπάλα είναι καλός».

Τέλος, ρωτήθηκε για την στιγμή που ξεχωρίζει: «Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Όλη η χρονιά ήταν ξεχωριστή. Για μένα ήταν ιδανική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58