Κρήτη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν σπάνιο, προστατευόμενο νεαρό αετό
Ετικέτες:

Κρήτη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν σπάνιο, προστατευόμενο νεαρό αετό

 newsroom

  |  15.09.2021 | 15:42

Ένας νεαρός Σπιζαετός στην Κρήτη βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό και μάλιστα από κοντινή απόσταση. Πρόκειται για αυστηρά προστατευόμενο αρπακτικό πουλί, που δολοφονήθηκε από βολή κυνηγετικού όπλου. Ο «Λάμπρος», ένας νεαρός Σπιζαετός, γεννήθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Πρασανό φαράγγι τον Μάρτιο, από γνωστό αναπαραγωγικό ζευγάρι του νησιού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cretapost.gr, ο νεαρός […]

Ένας νεαρός Σπιζαετός στην Κρήτη βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό και μάλιστα από κοντινή απόσταση. Πρόκειται για αυστηρά προστατευόμενο αρπακτικό πουλί, που δολοφονήθηκε από βολή κυνηγετικού όπλου.

Ο «Λάμπρος», ένας νεαρός Σπιζαετός, γεννήθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Πρασανό φαράγγι τον Μάρτιο, από γνωστό αναπαραγωγικό ζευγάρι του νησιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cretapost.gr, ο νεαρός Σπιζαετός βρέθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου νεκρός από πυροβολισμό σε αγροτική περιοχή νότια της Βασιλικής του Δήμου Γόρτυνας.

Όπως αποδείχθηκε από τη νεκροψία και τις ακτινολογικές εξετάσεις που ακολούθησαν, το αυστηρά προστατευόμενο αρπακτικό πουλί δολοφονήθηκε από βολή κυνηγετικού όπλου από σχετικά κοντινή απόσταση.