Ετικέτες:

Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση έγκυος 7 μηνών στη Πάτρα [vds]

 newsroom

  |  16.08.2021 | 11:53

Κρίσιμες ώρες και μέρες είναι οι επόμενες για μια έγκυο γυναίκα 7 μηνών στη Πάτρα η οποία νόσησε από κορονοϊο και θα διασωληνωθεί αφού πρώτα υποβληθεί σε καισαρική. Μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου, ο διευθυντής ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Διονύσης Παπαλεξάτος δήλωσε ότι «νοσηλεύουμε εδώ […]

Κρίσιμες ώρες και μέρες είναι οι επόμενες για μια έγκυο γυναίκα 7 μηνών στη Πάτρα η οποία νόσησε από κορονοϊο και θα διασωληνωθεί αφού πρώτα υποβληθεί σε καισαρική.

Μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου, ο διευθυντής ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Διονύσης Παπαλεξάτος δήλωσε ότι «νοσηλεύουμε εδώ και τρεις μέρες μια έγκυο 30 εβδομάδων από τη Ζάκυνθο, η οποία δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, είναι έτοιμη για καισαρική και πιθανότητα να διασωληνωθεί.

Κάναμε μια απέλπιδα προσπάθεια χθες με μία μάσκα και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Έφτασε χθες σε οριακό σημείο και κάναμε μια τελευταία προσπάθεια».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα «πρέπει να κάνει άμεσα καισαρική, το παιδί πρέπει να μπει σε θερμοκοιτίδα άμεσα επειδή είναι πρόωρο».

Ο διευθυντής είπε ότι η κατάσταση στην κλινική COVID είναι οριακή και πρόκειται να ανοίξει και άλλη κλινική. «Έχουμε 22 κρεβάτια και 21 αρρώστους» είπε χαρακτηριστικά.  Αναφέρθηκε επίσης και στον 19χρονο που κόλλησε κορωνοϊό και παρουσίασε πνευμονική εμβολή, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος.