Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: «Μέχρι 8.000 κρούσματα και πάνω από 60 θάνατοι την ημέρα στα τέλη Σεπτέμβρη» [vid]

 Βασίλης Μπαλατσός

  |  30.08.2021 | 11:40

Δυσοίωνος μοιάζει ο Σεπτέμβρης σε ότι έχει να κάνει με την εξάπλωση του κορονοϊού. Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ήταν καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας, 30 Αυγούστου, στο ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στην μετάλλαξη «Δέλτα». Ο καθηγητής έκανε λόγο για τουλάχιστον 60 θανάτους ημερησίως, και για 7.000 με 8.000 κρούσματα την ημέρα σε εβδομαδιαίο […]

Δυσοίωνος μοιάζει ο Σεπτέμβρης σε ότι έχει να κάνει με την εξάπλωση του κορονοϊού. Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ήταν καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας, 30 Αυγούστου, στο ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στην μετάλλαξη «Δέλτα». Ο καθηγητής έκανε λόγο για τουλάχιστον 60 θανάτους ημερησίως, και για 7.000 με 8.000 κρούσματα την ημέρα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο στα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου.

Οι δηλώσεις του κ. Σαρηγιάννη:

«Ξεκινάμε σε ένα επίπεδο που είναι ουσιαστικά το υψηλότερο που είχαμε βρεθεί ποτέ, είμαστε λίγο παραπάνω από το 3ο κύμα σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο, έχουμε όμως ένα θετικό, τον εμβολιασμό που συνεχίζεται, και ελπίζω να αυξηθεί κι ο ρυθμός. Tώρα έχουμε μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ στο 2ο κύμα δεν τα είχαμε

H μετάλλαξη Delta και η χαλάρωση θα έχουν συνέπειες και το Σεπτέμβριο σε επίπεδο κρουσμάτων, με αυξητική τάση από την επόμενη εβδομάδα, με κορύφωση στο τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου με 7 – 8.000 κρούσματα την ημέρα εβδομαδιαίο μέσο όρο. Εκτός αν καταφέρουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας.

Αν φτάσουμε 1η Οκτωβρίου στους αριθμούς που προανέφερα τότε περίπου δυο εβδομάδες, μετά στις 17 Οκτωβρίου, να περιμένετε να δείτε μια κορύφωση στις διασωληνώσεις της τάξης των 700 – 730 ατόμων. Θα υπάρξει πίεση άλλα το σύστημα 

Δε θα χρειαστούν γενικευμένα μέτρα, γιατί θα έχουμε υψηλό επίπεδο ανόσιας φυσικής και τεχνητής, ωστόσο, να έχουμε πάνω από 60 θανάτους της ημέρα, είναι φόρος ζωής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι να γίνομαι καλύτερος» [vid]

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι να γίνομαι καλύτερος». Οι δηλώσεις του Έλληνα διεθνή στη Media Day των Μπακς.

Μιχάλης Νιαβής

28.09.2021 | 07:36

Σαν Σήμερα: Το πρώτο χρυσό της Εθνικής Ελλάδας [vid]

Σαν Σήμερα: Το πρώτο χρυσό της Εθνικής Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το χρυσό στους Μεσογειακούς.

Μιχάλης Νιαβής

28.09.2021 | 07:19

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να ξεχάσω την πείνα»

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να ξεχάσω την πείνα». «Είχα αποφασίσει να σταματήσω την κωπηλασία», τόνισε.

Μιχάλης Νιαβής

28.09.2021 | 07:08

Τέσσερα μετάλλια για την ομάδα του ΝΟΒ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser Radial [pic]

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser Radial: Τέσσερα μετάλλια για την ομάδα του ΝΟΒ. Σημαντική επιτυχία για τους νεαρούς αθλητές.

Μιχάλης Νιαβής

28.09.2021 | 06:59