Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

 newsroom

  |  30.08.2021 | 22:04

Τον  τρόπο έναρξης της σχολικής χρονιάς χωρίς να υπάρξει  περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού,  μελετούν οι παράγοντες στο υπουργείο Υγείας, λίγες μόλις ημέρες πριν οι μαθητές επιστρέψουν στις τάξεις, Όπως εξήγησε και κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ένα παιδί είναι στα πέντε κρούσματα, ωστόσο ένα νέο […]

Τον  τρόπο έναρξης της σχολικής χρονιάς χωρίς να υπάρξει  περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού,  μελετούν οι παράγοντες στο υπουργείο Υγείας, λίγες μόλις ημέρες πριν οι μαθητές επιστρέψουν στις τάξεις, Όπως εξήγησε και κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ένα παιδί είναι στα πέντε κρούσματα, ωστόσο ένα νέο lockdown είναι απαγορευτικό για την ψυχική υγεία των παιδιών, όπως κρίνουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η κατεύθυνση στην οποία φαίνεται να εστιάζουν οι ειδικοί αυτή την ώρα είναι να μην κλείνουν σχολεία και τμήματα την νέα σχολική χρονιά, αλλά να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να μπουν τα παιδιά στις τάξεις ομαλά.

Πηγές αναφέρουν πως η διαχείριση των κρουσμάτων θα γίνεται με τη διεξαγωγή πολλών τεστ – τόσο self όσο και rapid, τα οποία θα πραγματοποιούνται στους συμμαθητές ενός παιδιού που θα διαγνωστεί με κορονοϊό. H συζήτηση, μάλιστα, άρχισε με την πρόταση να γίνεται τεστ ακόμα και κάθε μέρα εφόσον εντοπιστεί σε κάποιο τμήμα θετικό κρούσμα.

Οι ειδικοί ωστόσο δεν έχουν ακόμα καταλήξει για το πόσα τεστ πρέπει να διεξάγονται, ενώ λουκέτο πρόκειται να μπει σε τάξη μόνο στην περίπτωση που υπάρξει συρροή κρουσμάτων. Ο αριθμός όμως των κρουσμάτων που θα οδηγεί σε μια τέτοια απόφαση θα διευκρινιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ σχετική συζήτηση θα υπάρξει στην oλομέλεια.