Κορονοϊός: Περισσότερο από το 60% των εθελοντών ανησυχούν για την πανδημία

Κορονοϊός: Περισσότερο από το 60% των εθελοντών ανησυχούν για την πανδημία

 Αγγελική Βύζικα

  |  10.08.2020 | 14:08

Περισσότερο από το 60% των εθελοντών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, του επόμενου έτους δήλωσαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των διοργανωτών. Σε ένα ερωτηματολόγιο που εστάλη σε εθελοντές που εργάζονταν σε χώρους που θα φιλοξενήσουν […]

Περισσότερο από το 60% των εθελοντών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, του επόμενου έτους δήλωσαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των διοργανωτών.

Σε ένα ερωτηματολόγιο που εστάλη σε εθελοντές που εργάζονταν σε χώρους που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες καθώς και στο Ολυμπιακό Χωριό, η μεγαλύτερη ανησυχία που ανέφεραν ήταν πώς θα διεξαχθούν οι Αγώνες και ποια μέτρα ασφαλείας θα ισχύουν. Αυτό καταγράφηκε σε περισσότερα από τα 2/3 – 66,8% – των ερωτηθέντων.  Η διαδικτυακή έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1 και 21 Ιουλίου, σε δείγμα περίπου 26.000 ατόμων.

Αναμένεται ότι οι Αγώνες θα “απλοποιηθούν” μετά από συμφωνία μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με στόχο τη μείωση του κόστους λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 κανονικά έριχναν την αυλαία τους χθες, αλλά θα διεξαχθούν ένα χρόνο μετά, το 2021 λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του 2021, ακολουθούμενοι από τους Παραολυμπιακούς, που θα διεξαχθούν από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 21,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ενδέχεται να μην είναι πλέον σε θέση να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, στους Αγώνες λόγω του αντίκτυπου που είχε η πανδημία στις σπουδές τους ή στην εργασιακή τους κατάσταση.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι το 57,6% των εθελοντών εργάζονταν για να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση πριν από τους Αγώνες, ενώ το 57,2% ελπίζει να μάθει Αγγλικά ή άλλη ξένη γλώσσα.

Η Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται να συναντηθεί το Σεπτέμβριο για να συζητήσει πώς θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες, με τον κορονοϊό, καθώς δεν λέει να υποχωρήσει.

Επίσης, άρχισε να επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέληση των εθελοντών, εάν μπορούν ακόμη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους Αγώνες λόγω της αναβολής, με τη διαδικασία αυτή να αναμένεται να συνεχιστεί έως τις 20 Αυγούστου.

Περισσότερα από 200.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για να γίνουν εθελοντές, ξεπερνώντας το στόχο των διοργανωτών για 80.000.

Η προετοιμασία άρχισε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αλλά διακόπηκε λόγω της πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58