Κορονοϊός: Νέα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Οι 5 περιοχές που πάνε για lockdown
Ετικέτες:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Οι 5 περιοχές που πάνε για lockdown

 newsroom

  |  18.08.2021 | 20:11

Πάνω από 4000 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τρίτης, ενώ σήμερα Τετάρτη (18/8) τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.442. Ο κορονοϊός εξακολουθεί να καλπάζει στην Ελλάδα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση.  Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Κρήτη με το Ηράκλειο και τα Χανιά να είναι σε […]

Πάνω από 4000 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τρίτης, ενώ σήμερα Τετάρτη (18/8) τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.442.

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να καλπάζει στην Ελλάδα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση.  Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Κρήτη με το Ηράκλειο και τα Χανιά να είναι σε καθεστώς lockdown.

Σε τοπικό lockdown μπαίνει και η περιφερειακή ενότητα του Ρεθύμνου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι κάτω από το 50% με σοβαρό κίνδυνο το ήδη ζορισμένο σύστημα υγείας να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η Κρήτη που έχει σημαντικό πρόβλημα με τη διασπορά του κορωνοϊού. Μεγάλη διασπορά παρατηρείται και στην Πελοπόννησο με την Αχαΐα και τη Μεσσηνία να δίνουν τριψήφιο αριθμό νέων περιστατικών το απόγευμα της Τρίτης.

Οι περιοχές αυτές μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν με τοπικό lockdown.

Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό αυτό το ενδεχόμενο για αρκετά νησιά όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Νάξος και η Χίος. Πέραν της σημαντικής διασποράς που παρατηρείται, η εμβολιαστική κάλυψη στις περιοχές αυτές είναι εξαιρετικά χαμηλή.