Κικίλιας για Ίβκοβιτς: «Με πίστεψε» [pics]

Κικίλιας για Ίβκοβιτς: «Με πίστεψε» [pics]

 newsroom

  |  16.09.2021 | 15:05

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ο Βασίλης Κικίλιας αποχαιρέτισε με το δικό τον «σκληρό αλλά δίκαιο» Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον άνθρωπο που τον συμβούλευε σε όλα τα θέματα. Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας θέλησε να αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, έναν άνθρωπο που τον πίεσε σαν παίκτη αλλά και τον συμβούλευε […]

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ο Βασίλης Κικίλιας αποχαιρέτισε με το δικό τον «σκληρό αλλά δίκαιο» Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον άνθρωπο που τον συμβούλευε σε όλα τα θέματα.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας θέλησε να αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, έναν άνθρωπο που τον πίεσε σαν παίκτη αλλά και τον συμβούλευε για όλα τα θέματα. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας, ο Ντούντα ήταν «σκληρός αλλά δίκαιος» και κράτησε σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Τον βάφτισε «Κίκι» στον Πανιώνιο και «Γιατρό» στην ΑΕΚ και τον πίστεψε ως παίκτη.

Αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Υπάρχουν άνθρωποι που διαμορφώνουν την προσωπικότητα σου και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου. Τέτοιος ήταν για μένα ο «Ντούντα». Με βάφτισε «Κικι» στον Πανιώνιο και «Γιατρέ» στην μπασκετική ΑΕΚ. Πανηγυρίσαμε μαζί το Ευρωπαϊκό κύπελλο Σαπόρτα και δύο κύπελλα Ελλάδος με την ΑΕΚ αλλά κυρίως χιλιάδες μπασκετικές στιγμές, χαρές και λύπες. Ήταν σκληρός μαζί μου αλλά δίκαιος, με έμαθε να σέβομαι τον εαυτό μου και να διεκδικώ με περηφάνια ότι μου αξίζει. Πάνω από όλα όμως με έμαθε να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου, να σέβομαι τις διαφορετικές προσωπικότητες τους, να τους στηρίζω, να τους βοηθώ.

Με πίστεψε ο “Ντούντα” μπασκετικά αλλά με συμβούλευε πάντα, για τη ζωή, την ιατρική, την πολιτική.

Δάσκαλε σε ευχαριστώ!

Καλό ταξίδι…»

Το συλλυπητήριο μήνυμα Δένδια

Τον Ντούσαν Ίβκοβιτς εκτός των παικτών του μπάσκετ με τους οποίους συνεργάστηκε,  τον αποχαιρέτισαν και επώνυμοι και ομάδες εκτός μπάσκετ. Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ένας κορυφαίος προπονητής της παγκόσμιας καλαθοσφαίρισης, ο οποίος διέπρεψε και στην Ελλάδα, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των φιλάθλων. Θα τον θυμόμαστε πάντα», αναφέρει.