Κιάερ – Έρικσεν : «Δεν θέλω να με λένε ήρωα, ήταν ομαδική προσπάθεια»

Ο χρόνος πάγωσε για πάντα στο Parken Stadium της Κοπεγχάγης όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν,  κατέρρευσε στο χορτάρι του γηπέδου στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Φινλανδία για το EURO 2020.  Ο συμπαίκτης του στην Εθνική και κεντρικός αμυντικός της Μίλαν, Κρίστιαν Κιάερ ήταν από τα άτομα που διαχειρίστηκαν με εξαιρετικό τρόπο το περιστατικό και ανάγκασε […]

Ο χρόνος πάγωσε για πάντα στο Parken Stadium της Κοπεγχάγης όταν ο Κρίστιαν Έρικσενκατέρρευσε στο χορτάρι του γηπέδου στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Φινλανδία για το EURO 2020.

 Ο συμπαίκτης του στην Εθνική και κεντρικός αμυντικός της Μίλαν, Κρίστιαν Κιάερ ήταν από τα άτομα που διαχειρίστηκαν με εξαιρετικό τρόπο το περιστατικό και ανάγκασε όλο το ποδοσφαιρικό πλανήτη να τον χειροκροτήσει για τη ψυχραιμία του.

Μιλώντας στην Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera”, ο Κιάερ παραδέχθηκε πως δεν θα ήθελε να τον αποκαλούν ήρωα και ότι έκανε απλώς αυτό που έπρεπε:

«Δεν θέλω να με λένε ήρωα. Έκανα απλώς αυτό που έπρεπε να κάνω, χωρίς να το σκέφτομαι, όπως θα το έκανε κάποιος άλλος. Ήταν μια ιστορική μέρα για όλους εμάς τους Δανούς.

Ο πρώτος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο σπίτι μας. Τότε συνέβη αυτό που έγινε. Είχα την ετοιμότητα να παραμείνω διαυγής, όπως όλοι οι συμπαίκτες μου.

Ήταν μια ομαδική προσπάθεια, προφανώς θα κάναμε το ίδιο αν ήταν αντίπαλος. Αυτό είναι όλο. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι ο Κρίστιαν είναι καλά τώρα. Μόνο αυτό είναι σημαντικό.

Το έκανα χωρίς να το σκεφτώ. Το ένστικτο με καθοδήγησε και έκανα αυτό που έπρεπε, αυτόματα. Ηταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό, ελπίζω να είναι και η τελευταία»