Ίβκοβιτς: Το All – Star Game προς τιμήν του [pics]

Ίβκοβιτς: Το All – Star Game προς τιμήν του [pics]

 Γιάννης Νιαστίτης

  |  16.09.2021 | 12:18

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είναι πια μαζί μας… Η καριέρα του όμως σε Ελλάδα και Ευρώπη τεράστια και το έργο που αφήνει πίσω του απαράμιλλο… Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έως σήμερα παραμένει ο μοναδικός προπονητής από όσους είχαν και έχουν αποχωρήσει από την ενεργό προπονητική καριέρα που έχουν βραβευτεί, με το βραβείο του θρύλου […]

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είναι πια μαζί μας… Η καριέρα του όμως σε Ελλάδα και Ευρώπη τεράστια και το έργο που αφήνει πίσω του απαράμιλλο… Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έως σήμερα παραμένει ο μοναδικός προπονητής από όσους είχαν και έχουν αποχωρήσει από την ενεργό προπονητική καριέρα που έχουν βραβευτεί, με το βραβείο του θρύλου της Euroleague (Euroleague Basketball Legend Award). Μάλιστα η ειδική βράβευση που έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 2017, ακολουθήθηκε από ένα… ειδικού βάρους All – Star Game, που διοργάνωσε προς τιμήν του η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Σε εκείνο το παιχνίδι όπου αγωνίστηκε η ομάδα του Ολυμπιακού με τους Ivkovic Stars – νίκη των Ivkovic Stars με 111-103 – έπαιξαν ονόματα όπως ο Κάιλ Χάινς, ο Κώστας Σλούκας, ο Βασίλιε Μίσιτς, ο Νίκος Ζήσης, ο Γιώργος Πρίντεζης αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης. Φυσικά οι εξέδρες δεν ήταν λιγότερο… φανταχτερές. Παίκτες – μύθοι όπως ο Ντίνο Ράτζα, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς αλλά και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς παρακολούθησαν τον αγώνα, τιμώντας τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα πρώτα τους βήματα στο επαγγελματικό επίπεδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο θρύλος του παγκόσμιου τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς που υπενθυμίζουμε στα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό, ασχολήθηκε και με το μπάσκετ, ήταν και εκείνος εκεί για να τιμήσει τον μεγάλο «Ντούντα».

Novak Djokovic with Zeljko Obradovic and Dimitris Itoudis