Ιτούδης: «Ύψιστη τιμή η Εθνική Ελλάδος, πρέπει όμως να περιμένουμε» [vid]

Ιτούδης: «Ύψιστη τιμή η Εθνική Ελλάδος, πρέπει όμως να περιμένουμε» [vid]

 newsroom

  |  29.09.2021 | 21:56

Ιτούδης: Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στις δηλώσεις του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, ενώ στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο νούμερο 1 στόχος της ΕΟΚ του Βαγγέλη Λιόλιου για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος, όπως τόνισε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Ο Έλληνας προπονητής φιλοξενήθηκε στα κανάλια της NOVA και την εκπομπή «Playmakers» και κλήθηκε να απαντήσει στα σενάρια που τον συνδέουν με τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τόνισε πως αποτελεί ύψιστη τιμή να αναλάβει τα ηνία της εθνικής μας ομάδας, ωστόσο, εξήγησε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αποτελεί ύψιστη τιμή, το έχω πει πολλάκις και να πω δια ζώσης αυτή τη στιγμή πως άκουσα με υπερηφάνεια την τοποθέτηση του καινούργιου προέδρου της ΕΟΚ, τον οποίο συγχαίρω για την εκλογή του, για τον αγώνα του, για το μότο ότι το μπάσκετ ενώνει. Το εννοεί αυτό, το πιστεύει και ελπίζω πως αυτό θα γίνει. Το μπάσκετ θα ενώσει και θα δώσει χαρά στην Ελλάδα, στον κόσμο, γιατί και η κοινωνία ζητάει κάτι διαφορετικό και αυτό είναι που πρεσβεύει και ο νέος πρόεδρος. Επειδή η απόφαση αυτή, θέλω να είμαι συγκεκριμένος χωρίς να αποφύγω οτιδήποτε. Το ξανά λέω είναι ύψιστη τιμή να ηγηθώ μιας προσπάθειας μαζί με συνεργάτες, παίκτες και προπονητές, οι οποίοι μπορούν να μην είναι στην εθνική, όπως και εγώ πολλά χρόνια μπορεί να μην ήμουν στην εθνική, αλλά πιστεύω ότι συνεισέφερα και εγώ στο να μπορεί η εθνική να έχει παιδιά που μπορούν να φέρουν επιτυχίες ή έφεραν επιτυχίες. Άρα θεωρώ ότι και εγώ είμαι μέρος της εθνικής είτε εργάστηκα είτε όχι, έτσι θεωρώ ότι θα είναι και όλοι όσοι εργάστηκαν ή εργάζονται ακόμη.

Επειδή, όμως, αυτό το θέμα είναι τρισδιάστατο. Είναι ένα τρίπτυχο αποφάσεων, προφανώς και η επιθυμία μου είναι αυτή, όμως, θα πρέπει να δούμε το πώς θα δομηθεί και πως θα γίνει ουσιαστικά αυτή η πρόταση και η αποδοχή από την ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να καταλάβουμε, πως η προτεραιότητα των προπονητών, δυστυχώς όπως είπε και ο Λιόλιος, το μπάσκετ περνάει μία τεράστια κρίση. Εγώ δεν θέλω να βλέπω διαφορετικούς κανονισμούς, εμείς έχουμε μπερδέψει τον κόσμο. Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο, ένα, ενιαίο. Όπως είναι και το ποδόσφαιρο.

Πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις, οι οποίες γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται και από εκεί και πέρα θα μιλήσουμε στο μέλλον. Είναι τεράστια τιμή να ηγούμαι της προσπάθειας της ΤΣΣΚΑ στο οποίο προσπαθούμε να γίνουμε όλοι καλύτεροι.

Υπήρχε και ένα meeting στην Ευρωλίγκα, εμείς ήμασταν σε τουρνουά και ειλικρινά δεν βρεθήκαμε face to face με τον Βατούτιν».