Στέφανος Τσιτσιπάς: Ολική ανατροπή και πρόκριση [vds]

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ολική ανατροπή και πρόκριση [vds]

 Μιχάλης Νιαβής

  |  13.10.2021 | 08:01

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ολική ανατροπή και πρόκριση Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε τον Φιονίνι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή με αντίπαλο τον Φάμπιο Φονίνι και να προκριθεί στην φάση των «16» του τουρνουά του Indian Wells.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ολική ανατροπή και πρόκριση

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας, αν και βρέθηκε να χάνει, δεν το έβαλε κάτω. Παρά το γεγονός πως έχασε εύκολα το πρώτο σετ, με 6-2, έκανε την ολική ανατροπή και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, παίρνοντας τα άλλα δύο σετ με 6-3,6-4.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο αγώνας

Ο Φονίνι ξεκίνησε με μπρέικ το ματς χάρη σε 3 αβίαστα λάθη στο φόρχαντ του Στέφανου. Τα λάθη συνεχίστηκαν, με τον Τσιτσιπά να βγάζει αρκετά μεγάλο εκνευρισμό στο πρώτο σετ και να κάνει λανθασμένες επιλογές, κυρίως στις επιστροφές. Στη συνέχεια, όμως, έδειξε σε όλους γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του αθλήματος τα τελευταία χρόνια. Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος ξεκίνησε ιδανικά κερδίζοντάς το και είχε ευκαιρία για μπρέικ στο δεύτερο, με τον Φονίνι, ωστόσο, να το «σβήνει».

Κάπου εκεί ο Τσιτσιπάς βρήκε για τα καλά τον εαυτό του, με εντυπωσιακούς winner και με πίεση στον αντίπαλο, τον οποίο ανάγκασε σε αρκετά λάθη στη συνέχεια. Αυτό οφείλεται και από την κούραση του Φονίνι, εξαιτίας του ρυθμού του Τσιτσιπά ανά διαστήματα του παιχνιδιού. Ο Στέφανος, όντας στο 5-3, σέρβιρε για το σετ, το οποίο και πήρε πετυχαίνοντας τρεις συνεχόμενους άσους. Ο Τσιτσιπάς θα παίξει πλέον με τον Αλεξ Ντε Μινόρ στην επόμενη φάση του τουρνουά.