Σφιόντεκ – Indian Wells: Δωρίζει μέρος του χρηματικού έπαθλου σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό ψυχικής υγείας [vid]

Σφιόντεκ – Indian Wells: Δωρίζει μέρος του χρηματικού έπαθλου σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό ψυχικής υγείας [vid]

 Γιάννης Νιαστίτης

  |  11.10.2021 | 18:00

Σφιόντεκ - Indian Wells: Σπουδαία κίνηση από την 20χρονη Πολωνή.

Σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς, προχώρησε η Ίγκα Σφιόντεκ. Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που ήταν χθες (10/10), η νεαρή Πολωνή και Νο.4 του κόσμου, ανακοίνωσε πως θα δωρίσει μέρος του χρηματικού επάθλου από το Indian Wells σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό ψυχικής υγείας.

«Η στήριξη στην ψυχική υγεία θα είναι πάντα ένα κοντινό θέμα σε εμένα, οπότε θέλω, για πρώτη φορά, να κάνω κάτι που θα βοηθήσει κάποιους ανθρώπους. Δεν έχουμε επιλέξει ακόμα το ίδρυμα, βασικά είχα την ιδέα κατά τη διάρκεια του αγώνα μου, κάτι που δεν είναι και τόσο επαγγελματικό. Αλλά μείνετε συντονισμένοι στα social media μου», είπε η 20χρονη στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της με 6-1, 6-0 επί της Βερόνικα Κουντερμέτοβα, που την έστειλε στον 4ο γύρο του Indian Wells.

Η Πολωνή τενίστρια ανέφερε ακόμα πως εμπνεύστηκε και από μια αντίστοιχη πρωτοβουλία της Βίνους Γουίλιαμς, που σε συνεργασία με τη WTA και την BetterHelp δημιούργησαν μια πλατφόρμα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, προς όφελος των παικτριών της WTA που θα έχουν τη δυνατότητα παροχής δωρεάν συνεδριάσεων με ειδικούς. Ταυτόχρονα όμως η Σφιόντεκ ξεκαθάρισε πως ακόμη μαθαίνει από αυτές τις διαδικασίες και πως δεν είναι ακόμη έτοιμη να προχωρήσει στη δημιουργία του δικού της φιλανθρωπικού ιδρύματος, θέλοντας να αφιερωθεί στους αγώνες της στο Tour σε αυτό το στάδιο της ζωής της.

«Η Βίνους με ενέπνευσε πολύ, επειδή όταν είδα την ανακοίνωσή της και έμαθα γι’ αυτή την πρωτοβουλία, σκεφτόμουν πόσο σπουδαία είναι. Εγώ είμαι ακόμα 20 χρονών, οπότε δε νιώθω πως έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσω το δικό μου ίδρυμα ή να κάνω κάτι παρόμοιο, γιατί θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένη στο τένις. Μπορώ όμως να κάνω μικρότερα πράγματα και να το πάω βήμα-βήμα, μαθαίνοντας από αυτές τις εμπειρίες», ήταν τα ακριβή λόγια της Σφιόντεκ.