Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τον πρώτο μαύρο πρόεδρο ομάδας του NFL

Αγγελική Βύζικα

|  18.08.2020 | 08:31

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ουάσινγκτον συνεχίζει να καινοτομεί και χθες (Δευτέρα) ανακοίνωσε τον πρώτο μαύρο πρόεδρο ομάδας του NFL: τον Τζέισον Ράιτ, ο οποίος γίνεται επίσης ο νεότερος στην ιστορία που κατέχει τη θέση αυτή. Ο 38άχρονος Ράιτ θα διευθύνει κυρίως τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συλλόγου, ενώ ο επικεφαλής προπονητής Ρον Ριβέρα θα επιβλέπει τις […]

Ο 38άχρονος Ράιτ θα διευθύνει κυρίως τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συλλόγου, ενώ ο επικεφαλής προπονητής Ρον Ριβέρα θα επιβλέπει τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες.

Ο Ράιτ είναι επίσης ο 4ος πρώην παίκτης που αναλαμβάνει αυτή τη θέση. Έπαιξε για 7 σεζόν με τους Atlanta Falcons, τους Cleveland Browns και τους Arizona Cardinals, στους οποίους ήταν και αρχηγός.

«Αν μπορούσα να εντοπίσω έναν ηγέτη ειδικά φτιαγμένος, σε αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή στο κέντρο της ιστορίας μας, θα ήταν ο Τζέισον», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Ντάν Σνάιντερ. «Η εμπειρία του ως πρώην παίκτης, εκτός από τις γνώσεις του για τον επιχειρηματικό κόσμο, είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα».

Αυτό το ραντεβού είναι ιστορικό για το NFL, που αποτελείται από 70% μαύρους παίκτες, αλλά έχει μόνο 3 προπονητές από μειονότητες σε 32 ομάδες και εξαιρετικά λίγους μεταξύ των ανώτερων στελεχών. Το NFL ενίσχυσε επίσης την πολιτική πρόσληψής του τους τελευταίους μήνες, απαιτώντας από τις ομάδες να παίρνουν συνέντευξη από τουλάχιστον δύο εξωτερικούς συνεργάτες, υποψηφίους από μειονότητες ειδικότερα, για προπονητικές θέσει.

Η ομάδα της Ουάσινγκτον συνεχίζει να κάνει την επανάστασή της περισσότερο από ένα μήνα, καθώς εγκατέλειψε το όνομά της Redskins, αφού επικρίθηκε για τη ρατσιστική της σχέση με την αμερικανική κοινότητα. Το νέο της όνομα, Ομάδα ποδοσφαίρου της Ουάσιγκτον, είναι προσωρινό. Οι υπεύθυνοι της ομάδας ήθελαν  να δώσουν χρόνο στον εαυτό τους για να βρουν ένα νέο και έτσι να τελειώσει οριστικά μια ιστορία που άρχισε το 1933, όταν ονομαζόταν Redskins (Ερυθρόδερμοι).

Το σχετικό tweet:

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

31.10.2021 | 23:58