Η αδειοδότηση των ΚΑΕ περνάει στον ΕΣΑΚΕ!
Ετικέτες: ,

Η αδειοδότηση των ΚΑΕ περνάει στον ΕΣΑΚΕ!

 newsroom

  |  07.08.2020 | 14:55

Οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών ήταν το βασικό αντικείμενο που πραγματεύεται το αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο από χθες (6/8) βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση για να πάει προς ψήφιση όταν ξανανοίξει η Βουλή, όμως μέσα είχε και διάφορα άλλα… διαμαντάκια. Ενα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ που αφορά στην δική του νομοθετημένη δυνατότητα ελέγχου των ΚΑΕ που […]

Οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών ήταν το βασικό αντικείμενο που πραγματεύεται το αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο από χθες (6/8) βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση για να πάει προς ψήφιση όταν ξανανοίξει η Βουλή, όμως μέσα είχε και διάφορα άλλα… διαμαντάκια.

Ενα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ που αφορά στην δική του νομοθετημένη δυνατότητα ελέγχου των ΚΑΕ που έχουν αγωνιστικό δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League ικανοποιείται, έστω και αν χρειαστεί αναμονή μέχρι την σεζόν 2021-22 αφού για φέτος χάθηκαν οι προθεσμίες.

Οπως φαίνεται στην παράγραφο που ακολουθεί, ο ΕΣΑΚΕ πλέον θα κάνει την δουλειά της ΕΕΑ, στην οποία πολλάκις «φόρτωνε» και όχι άδικα αποφάσεις… εκτρώματα με αδειοδοτήσεις ομάδων που δεν το δικαιούνταν και θα στέλνει εκεί εισήγηση η οποία στην ουσία θα είναι διαπιστωτική πράξη.

Με άλλα λόγια, οι συνεταίροι της επαγγελματικής λίγκας θα αποφασίζουν για την… παρέα τους και πλέον δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν δικαιολογίες, έστω και υπαρκτές, αν η Basket League έχει ομάδες που δεν θα έπρεπε να περνάνε ούτε απ’ έξω, γεμάτες χρέη και περιοριστικές αποφάσεις.

 

Αναλυτικά: Η παρ. 4 του άρθρου 105 του ν. 2725/1999 τροποποιείται ως εξής:

“4. Με κανονισμό που εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 104, ορίζονται οι ειδικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις (κριτήρια) εγγραφής τακτικού μέλους του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., τα αρμόδια όργανα διαπίστωσης της πλήρωσης των κριτηρίων αυτών, η διαδικασία, καθώς και τα απαιτούμενα για την εγγραφή και τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας δικαιολογητικά.

Μεταξύ των κριτηρίων που ορίζονται με τον κανονισμό του  πρώτου εδαφίου περιλαμβάνονται ιδίως η βαθμολογική θέση της ομάδας, η οικονομική κατάσταση της Κ.Α.Ε., η παροχή κάθε είδους νόμιμων εγγυήσεων για την εκπλήρωση του συνόλου ή μέρους των μελλοντικών της υποχρεώσεων προς αθλητές και προπονητές και η θέσπιση των προϋποθέσεων και της διαδικασίας κατάπτωσής τους, η βιωσιμότητά της, η καταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεών της, η ύπαρξη αναπτυξιακών υποδομών και ακαδημιών αθλητών, καθώς και τα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο έλεγχος από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) για τη χορήγηση του πιστοποιητικού που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 77A, διενεργείται μόνον επί των Κ.Α.Ε. που  πληρούν τα κριτήρια του κανονισμού του πρώτου εδαφίου, κατόπιν  κοινοποίησης προς την Ε.Ε.Α. σχετικής απόφασης – γνωστοποίησης του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58