ΓΓΑ: Συμμετοχή του Γ. Μαυρωτά σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα τη χειραγώγηση αγώνων και τον στοιχηματισμό [pic]

ΓΓΑ: Συμμετοχή του Γ. Μαυρωτά σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα τη χειραγώγηση αγώνων και τον στοιχηματισμό [pic]

 Μιχάλης Νιαβής

  |  15.09.2021 | 17:58

Στο διαδικτυακό συνέδριο της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Αθλητική Ακεραιότητα μίλησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα τον αθλητικό στοιχηματισμό και τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων. Όσα τόνισε Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε τη σημασία της Σύμβασης Macolin, της μόνης νομικά δεσμευτικής σύμβασης στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς και τον ρόλο που […]

Στο διαδικτυακό συνέδριο της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Αθλητική Ακεραιότητα μίλησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα τον αθλητικό στοιχηματισμό και τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

Όσα τόνισε

Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε τη σημασία της Σύμβασης Macolin, της μόνης νομικά δεσμευτικής σύμβασης στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς και τον ρόλο που μπορεί να παίξουν οι κυβερνήσεις, ώστε να συντονίσουν τους κατάλληλους φορείς που εμπλέκονται.

Το αθλητικό κίνημα χρειάζεται τη βοήθεια των φορέων της Πολιτείας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της χειραγώγησης, τόνισε, ενώ πόροι πρέπει να επενδυθούν στο ζήτημα της πρόληψης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στις νεαρές ηλικίες, ώστε τα ζητήματα ακεραιότητας, ήθους και δεοντολογίας να είναι πάντα στο επίκεντρο του αθλητισμού και όχι στο περιθώριο. Τέλος, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στην επιταχυνόμενη τα τελευταία δύο χρόνια διαδικασία εφαρμογής της σύμβασης Macolin, που αποτελεί και το βασικό όχημα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αντιμετώπισης της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων.