Ετικέτες: ,

Φωτιά στα Βίλια: Άλλη μια δύσκολη νύχτα – Πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων

 newsroom

  |  17.08.2021 | 22:38

Η φωτιά στα Βίλια εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων μέσα σε άλλοτε καταπράσινο δάσος, με πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους να δημιουργούν τις τελευταίες ώρες αντιπυρικές ζώνες. Ο σκοπός είναι ένας: να εμποδιστεί η επέκταση της πύρινης λαίλαπας προς το Πόρτο Γερμενό. Νωρίτερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αρκετές αναζωπυρώσεις. Τις πρώτες […]

Η φωτιά στα Βίλια εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων μέσα σε άλλοτε καταπράσινο δάσος, με πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους να δημιουργούν τις τελευταίες ώρες αντιπυρικές ζώνες. Ο σκοπός είναι ένας: να εμποδιστεί η επέκταση της πύρινης λαίλαπας προς το Πόρτο Γερμενό.

Νωρίτερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αρκετές αναζωπυρώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε η προληπτική και οργανωμένη απομάκρυνση των τροφίμων από το γηροκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Στις 06:20 τα ξημερώματα της Τρίτης (17.08.2021), ενημερώθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 οι κάτοικοι των οικισμών Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα, προκειμένου να εκκενώσουν προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στα σημεία παραμένουν ισχυρές οι δυνάμεις αποτελούμενες από 370 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται και δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Μετά την ενεργοποίηση του «Σχεδίου Δευκαλίων» ο Ελληνικός Στρατός παρέχει συνδρομή με 40 στελέχη ως πεζοπόρο τμήμα αλλά και με χωματουργικά μηχανήματα. Μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούσαν περιοδικά 20 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων του Beriev-200 αλλά και των 2 Ilyushin Il-76.

Φωτιά στην Κερατέα

Στην Κερατέα, η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις μέσα στην περίμετρό της. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές, ενώ μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν περιοδικά 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μαζί με τα 2 Ilyushin Il-76 κυρίως για την ασφάλεια της πυρκαγιάς.