Ετικέτες: ,

Φωτιά Εύβοια: Νέες αναζωπυρώσεις τη νύχτα

 newsroom

  |  11.08.2021 | 08:27

Για ένατη ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταστροφική φωτιά στην Εύβοια, με πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους να προσπαθούν να οριοθετήσουν το μέτωπο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ξημερώματα της Τετάρτης σημειώθηκε αναζωπύρωση μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς. Κατά τη διάρκεια, της νύχτας καταγράφηκαν αναζωπυρώσεις στα χωριά Ψαροπούλι, Βασιλικά και Ελληνικά, με […]

Για ένατη ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταστροφική φωτιά στην Εύβοια, με πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους να προσπαθούν να οριοθετήσουν το μέτωπο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ξημερώματα της Τετάρτης σημειώθηκε αναζωπύρωση μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς.

Κατά τη διάρκεια, της νύχτας καταγράφηκαν αναζωπυρώσεις στα χωριά Ψαροπούλι, Βασιλικά και Ελληνικά, με τις φλόγες να καίνε τις περισσότερες φορές δύσβατα σημεία, τα οποία ήταν δύσκολο να τα προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Παραμένει δε ο κίνδυνος στο μέτωπο στις Καματριάδες. Το θετικό είναι ωστόσο το ότι πρόκειται για την πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σταμάτησαν στη θάλασσα οι φλόγες στο Αγριοβότανο

Στο μεταξύ οι φλόγες που «θέριεψαν» μετά από αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Αγριοβότανο σταμάτησαν στη θάλασσα. Στο Ασμήνιo, μετά την απειλή του μεσημεριού, το μέτωπο έχει περιοριστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Στερεάς έχει διαθέσει υδροφόρες και 61 χωματουργικά μηχανήματα που παραμένουν στην περιοχή. Όπως σημειώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, «βλέπουμε τα μέτωπα να περιορίζονται, παραμένοντας όμως επικίνδυνα. Όσο μας συγκινεί η ενεργοποίηση των κατοίκων και των εθελοντών που πέφτουν στη μάχη με τις φλόγες τόσο μας “μαυρίζουν” οι καταστάσεις που οδήγησαν σε αυτό το σημείο».

ap21222627988207.jpg

«Η στιγμή είναι κρίσιμη και πρέπει να μείνουν όλες οι δυνάμεις ενεργές, ώστε να μην ξεφύγει πάλι η πυρκαγιά. Πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτόν τον πύρινο όλεθρο, που καταστρέφει τον τόπο και τις ψυχές μας» συμπληρώνει ο περιφερειάρχης.