Φερνάντεζ: «Όταν αυξάνεται η πίεση στο court, σκέφτομαι τις στιγμές που ήμουν παιδί» [vid]

Φερνάντεζ: «Όταν αυξάνεται η πίεση στο court, σκέφτομαι τις στιγμές που ήμουν παιδί» [vid]

 Γιάννης Νιαστίτης

  |  12.10.2021 | 19:35

Φερνάντεζ: Τι ανέφερε για τη συγκέντρωση της στα παιχνίδια.

 

Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Λέιλα Φερνάντεζ που κέρδισε την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 5-7, 6-3, 6-4, και έτσι προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Indian Wells. Υπενθυμίζουμε πως η 19χρονη Καναδή φιναλίστ του φετινού US Open, πέρασε bye τον 10 γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο απέκλεισε τη Γαλλίδα Αλίζ Κορνέ. Στους «16» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Αμερικανή Σέλμπι Ρότζερς.

Φερνάντεζ: «Η υπομονή είναι το κλειδί για όλα»

«Είμαι πολύ αποφασιστικός άνθρωπος. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου και να τα επιλύνω. Συνήθως κάνω κύβους του Ρούμπικ ή σουντόκου, κάτι που με βοηθάει να είμαι υπομονετική στο παιχνίδι μου. Αντιμετωπίζω τους αγώνες τένις σαν προβλήματα που πρέπει να επιλύσω. Η νοοτροπία μου δεν έχει αλλάξει.

Μπαίνω στο court, παίζω το επιθετικό μου τένις και πηγαίνω για τους πόντους. Έχω βελτιωθεί πολύ στο πνευματικό κομμάτι, επειδή τώρα εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο τον εαυτό μου. Έχω μάθει να κερδίζω αγώνες ακόμα και όταν δεν παίζω το καλύτερό μου. Η υπομονή είναι το κλειδί για όλα, ειδικά σ’ αυτές τις αργές επιφάνειες», ανέφερε η Καναδή για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα όποια ζητήματα μπορούν να προκύψουν σε έναν αγώνα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον πατέρα της, τονίζοντας: «Πριν και μετά από κάθε αγώνα μιλάμε και μου αναλύει τι έκανα καλά, τι πρέπει να βελτιώσω και τι πλάνο πρέπει να εκτελέσω. Από τότε που ήμουν μικρή ο πατέρας μου πίστευε σε μένα και ότι μπορώ να γίνω καλή παίκτρια.

Όταν επιστρέψαμε σπίτι μετά το US Open, σκεφτόμουν ότι θα μου έλεγε τι έπρεπε να δουλέψω, για παράδειγμα το σερβίς μου, αλλά ο πατέρας μου αντί γι’ αυτό μου είπε απλά να πάμε στο πάρκο, να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κάνουμε κάποιες διασκεδαστικές ασκήσεις εκεί με την μπάλα του ποδοσφαίρου. Αυτό με βοήθησε. Με έκανε να ηρεμήσω και να σκεφτώ από που προέρχομαι. Όταν αυξάνεται η πίεση στο γήπεδο, σκέφτομαι όλες αυτές τις στιγμές που ήμουν παιδί και απολάμβανα το τένις στο πάρκο με τον πατέρα μου και χαμογελάω».