Ευρωπαϊκό Τοπ 16 – Παπαγεωργίου: «Ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια η επιτυχία της διοργάνωσης»

Ευρωπαϊκό Τοπ 16 – Παπαγεωργίου: «Ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια η επιτυχία της διοργάνωσης»

 Αγγελική Βύζικα

  |  20.09.2021 | 21:21

Ευρωπαϊκό Τοπ 16 - Παπαγεωργίου: Απόλυτα ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Η επόμενη μέρα μετά από ένα πολύ καλό οργανωτικά – και όχι μόνο- Pomegranate Europe Top 16 Cup της Θεσσαλονίκης είναι διαφορετική, για τους ανθρώπους της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Είναι η επόμενη μέρα της επιστροφής σε μεγάλα events, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, στη χώρα μας. Η ΕΦΟΕπΑ κέρδισε το …στοίχημα, που ουσιαστικά έβαλε με τον εαυτό της, να επιχειρήσει μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες να οργανώσει σωστά ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Παπαγεωργίου μίλησε στη WEB TV της ομοσπονδίας, ότι βασικά αυτή η επιτυχία πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί σαν μία τόνωση μπροστά στην πολύ δύσκολη συνέχεια. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Ιγκόρ Λεβίτιν έδειξε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την οργάνωση του Τοπ 16 κι επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει κι άλλη διοργάνωση στην Ελλάδα στο κοντινό μέλλον. Ολόκληρη η μίνι συνέντευξη του επικεφαλής του Δ.Σ. είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=cj5G9_c6hEE

Κώστας Παπαγεωργίου: «Χαρά και ανακούφιση»

«Η χαρά και η ανακούφιση διαδέχονται το άγχος και την αγωνία, που τραβήξαμε πριν από τους αγώνες. Όταν είδαμε ότι ακύρωσε την ανάληψη του Τοπ 16 η Ελβετία, σκέφτηκα απλά να δοκιμάσουμε να κάνουμε μία πρόταση και να δούμε τι θα γίνει… Εν τέλει ήταν πολλές οι συγκυρίες, που οδήγησαν στο να αναλάβουμε τη διοργάνωση, που ήταν κι αυτό όνειρο. Τώρα, το ότι καταφέραμε να γίνει με τον τρόπο που έγινε και να μείνουν όλοι τόσο ευχαριστημένοι, είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο Κώστας Παπαγεωργίου και πρόσθεσε: «Στην πορεία παρουσιάζονταν διάφορα προβλήματα, αλλά ευτυχώς σχεδόν σε όλα τα πιο σημαντικά βρέθηκαν λύσεις. Δέχτηκα μόνο συγχαρητήρια και με ρώτησαν αν ανέβασα ψηλά τον πήχη. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το βλέπουμε έτσι από τόσο νωρίς. Ο πήχης είναι πάντα ψηλά κι εμείς προς το παρόν θα περνάμε από κάτω ακόμα και όρθιοι. Τώρα που έσβησαν τα φώτα μάς περιμένει πολύ δύσκολη δουλειά. Έχουμε πολύ σημαντικό έργο να επιτελέσουμε και το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να  μας δώσει πολύτιμη ώθηση». Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παραδέχτηκε ότι θα ήθελε περισσότερους φιλάθλους στους αγώνες αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπήρχαν και αντικειμενικές δυσκολίες.

Ιγκόρ Λεβίτιν: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση»

Ο Ιγκόρ Λεβίτιν μίλησε στη δημόσια τηλεόραση λίγο πριν το τέλος των αγώνων και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλα κύλησαν καλά στο Τοπ 16 και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων ήταν μία πολύ πετυχημένη διοργάνωση. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική ομοσπονδία και όλους τους συντελεστές. Ήταν ένα άρτιο τουρνουά», υπογράμμισε ο Ρώσος παράγοντας κι όταν ρωτήθηκε αν ανοίγει ο δρόμος για ν’ αναλάβει η χώρα μας κι άλλες διεθνείς διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης, επισήμανε: «Ναι, είναι κάτι που θα το θέλαμε, ωστόσο δεν εξαρτάται μόνο από μας, αλλά κι από την ελληνική πλευρά».

Ικανοποιημένοι και οι πρωταθλητές

Εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά των Ελλήνων διοργανωτών έκαναν και οι πρωταθλητές του φετινού Τοπ 16 Πάτρικ Φρανζίσκα και Νίνα Μίτελχαμ. Δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έδειξε πως μπορεί να καλύψει τις βασικές προϋποθέσεις για να πάρει κι άλλες διεθνείς διοργανώσεις.