Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ: Δυνατές μονομαχίες με φόντο τα ημιτελικά [vid]

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ: Δυνατές μονομαχίες με φόντο τα ημιτελικά [vid]

 Γιάννης Νιαστίτης

  |  14.09.2021 | 17:18

Η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ «ανοίγει» σήμερα (14/9) με δύο σημαντικά παιχνίδια. Αρχικά στις 19:30 ώρα Ελλάδας Ολλανδία και Σερβία αναμετρούνται στο Γκντανσκ, στον πρώτο προημιτελικό της βραδιάς αλλά και εν γένει της φάσης των «8». Ξεκάθαρο φαβορί φυσικά και υπάρχει και είναι η Σερβία. Ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν μια […]

Η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ «ανοίγει» σήμερα (14/9) με δύο σημαντικά παιχνίδια. Αρχικά στις 19:30 ώρα Ελλάδας Ολλανδία και Σερβία αναμετρούνται στο Γκντανσκ, στον πρώτο προημιτελικό της βραδιάς αλλά και εν γένει της φάσης των «8». Ξεκάθαρο φαβορί φυσικά και υπάρχει και είναι η Σερβία. Ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν μια κάτω του μετρίου εμφάνιση στη φάση των «16» με την Τουρκία, με τον από μηχανής θεό Ντράζεν Λούμπουριτς να μπαίνει στο 5ο σετ (10 πόντοι) και να κάνει τη διαφορά, και έτσι να σώζει την ομάδα του από την ήττα – σοκ και τον αποκλεισμό στο τάι μπρέικ.

Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους θα στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό στον Αμπντέλ Αζίζ που στο παιχνίδι με την Πορτογαλία για τη φάση των «16» πραγματοποίησε μια μυθική εμφάνιση με 37 πόντους και για να έχουν μεγαλύτερες ελπίδες απέναντι στους «πλάβι», θα πρέπει ο Ολλανδός διαγώνιος της Μόντενα να βρεθεί σε αντίστοιχη μέρα. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει αυτόν του ζευγαριού Ιταλία – Γερμανία που διεξάγεται αύριο Τετάρτη (15/9).

Τρεις ώρες αργότερα (22:30 ώρα Ελλάδας) στο ίδιο γήπεδο ένα παραδοσιακό ντέρμπι του ευρωπαϊκού βόλεϊ, θα λάβει χώρα. Πολωνία και Ρωσία κονταροχτυπιούνται για μια θέση στα ημιτελικά – όπου θα αντοιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Τσεχία – Σλοβενία (15/9). Ένα ματς που οι απανταχού φίλαθλοι του αθλήματος περιμένουν με πληθώρα αστέρων όπως οι Λεόν και Κούρεκ για την Πολωνία και Τετιούχιν και Κλιούκα για τη Ρωσία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

  • ΣΕΡΒΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (14/9)
  • ΠΟΛΩΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ (14/9)
  • ΙΤΑΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (15/9)
  • ΤΣΕΧΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ (15/9)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑ/ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑ/ΡΩΣΙΑ
  • ΝΙΚΗΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑ/ΣΛΟΒΕΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA