Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού: Φινάλε με ήττα 3-0 από τη Ρωσία για την εθνική γυναικών

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού: Φινάλε με ήττα 3-0 από τη Ρωσία για την εθνική γυναικών

 Αγγελική Βύζικα

  |  29.09.2021 | 16:35

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού: Μετά την ήττα και στην πρεμιέρα από το Λουξεμβούργο

Με ήττα 3-0 από τη Ρωσία ολοκλήρωσε η εθνική μας ομάδα των γυναικών την αγωνιστική παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Κόντρα στην επικεφαλής του 7ου  γκρουπ δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά και εμφάνισε μόνο ένα επί μέρους σετ παίζοντας με τη σύνθεση της χθεσινής πρεμιέρας. Η Ελλάδα περιορίζεται στην 3η θέση του γκρουπ σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, στον αυριανό αγώνα της Ρωσίας με το Λουξεμβούργο για την πρωτιά και την πρόκριση στα προημιτελικά. Χθες (Τρίτη, 38/9)  θυμίζουμε, στον πρώτο της αγώνα, είχε χάσει από το Λουξεμβούργο με 3-1.

Η Κωνσταντίνα Παρίδη

Η Ελλάδα είχε το Β στο στήσιμο των ομάδων και πρώτη στη σειρά αγωνίστηκε η Κωνσταντίνα Παρίδη (Νο 266 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Αντίπαλός της ήταν η Γιάνα Νόσκοβα (Νο 59), η οποία συμμετείχε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης. Απέναντι σε αθλήτρια, που παίζει all around παιχνίδι κοντά στο τραπέζι, η Παρίδη ηττήθηκε με 3-0.

Η Κατερίνα Τόλιου

Δύο αθλήτριες με αμυντικό στυλ παιχνιδιού μπήκαν στο τραπέζι στο επόμενο ματς. Η κορυφαία Ελληνίδα Κατερίνα Τόλιου (Νο 144) από τη μια πλευρά και η Πολίνα Μικαΐλοβα (Νο 45) από την άλλη, που ήταν παρούσες, πριν από δέκα μέρες στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 στη ΧΑΝΘ. Τα προγνωστικά ήταν βεβαίως, υπέρ της 35χρονης Ρωσίδας με τα τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και επιβεβαιώθηκαν με σκορ 3-1.

Η Ελισάβετ Τέρπου

Στη θέση 3 τοποθετήθηκε ξανά η Ελισάβετ Τέρπου (Νο 427) και αντιμετώπισε τη Μαρία Ταϊλάκοβα (Νο 96), με την οποία είχε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Σγουρόπουλος σε διεθνείς διοργανώσεις νεαρών ηλικιών. Η Ταϊλάκοβα ήταν φοβερά σταθερή και έτσι ήρθε η ήττα με 3-0 σετ και διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ μεταξύ των ομάδων. Στον πάγκο της εθνικής μας κάθισε και σε αυτό το ματς η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, ενώ για τη Ρωσία ήταν αναπληρωματικές η Όλγα Βορόμπεβα και η Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ρωσία-Ελλάδα 3-0:

Γιάνα Νόσκοβα-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-0 (17-15, 11-6, 11-6)

Πολίνα Μικαΐλοβα-Κατερίνα Τόλιου 3-1 (11-7, 11-5, 9-11, 11-4)

Μαρία Ταϊλάκοβα-Ελισάβετ Τέρπου 3-0 (11-4, 11-2, 11-4)