Ευαγγελική Σχολή: Εκδήλωση για τα επαγγέλματα της νέας εποχής στα ΜΜΕ

Ευαγγελική Σχολή: Εκδήλωση για τα επαγγέλματα της νέας εποχής στα ΜΜΕ

 newsroom

  |  25.02.2021 | 17:01

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα επαγγέλματα της νέας εποχής σε αυτά, διοργανώνει το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Η εκδήλωση «Επαγγέλματα στη νέα εποχή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της Κοινωνικής Δικτύωσης», είναι η τέταρτη αυτού του είδους και εντάσσεται στις διαδικτυακές εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού και τη σύνδεσης της […]

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα επαγγέλματα της νέας εποχής σε αυτά, διοργανώνει το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Η εκδήλωση «Επαγγέλματα στη νέα εποχή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της Κοινωνικής Δικτύωσης», είναι η τέταρτη αυτού του είδους και εντάσσεται στις διαδικτυακές εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού και τη σύνδεσης της εκπαίδευσης με την εργασία που οργανώνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 (17.30-19.00). 

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εκδήλωσης:

«Σε μια εποχή που η πληροφόρηση και η ενημέρωση των πολιτών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της καθημερινής ζωής, τα επαγγέλματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης λειτουργούν καταιγιστικά. Οι δεξιότητες, οι γνώσεις αλλά και οι αρχές που πρέπει να διαθέτουν οι επαγγελματίες στον χώρο της δημοσιογραφίας, όπως η κριτική αξιολόγηση πληροφοριών, η ικανότητα της επικοινωνίας και της διαπραγμάτευσης , η τήρηση των κανόνων και του κώδικα δεοντολογίας, η αμεροληψία, η ευσυνειδησία, η ηθική ακεραιότητα και η εργατικότητα είναι κρίσιμες και σημαντικές σε όλα τα πεδία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων. Η παρουσίαση των μεθόδων της έρευνας, της ανάλυσης και της πληροφόρησης των ζητημάτων της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας μπορεί να λειτουργήσει παραδειγματικά και καταλυτικά στη λήψη αποφάσεων επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε πολλά και διαφορετικά πεδία».

Εισηγητές θα είναι δημοσιογράφοι που τα μιλήσουν για τον τομέα τους και τα ρεπορτάζ που καλύπτουν. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι Παναγιώτης Στάθης (Παρουσιαστής ΑΝΤ1, δημοσιογράφος, Δικαστικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία), Δέσποινα Μανδελενάκη: Δημοσιογράφος ΣΤΑΡ, Διεθνές ρεπορτάζ), Παναγιώτης Μπούσιος: Δημοσιογράφος ΣΤΑΡ, Αστυνομικό ρεπορτάζ), Τζένη Χαραλαμπίδου (Δημοσιογράφος ΕΡΤ, Διαδικτυακή Δημοσιογραφία, social media, web doc) και Τριανταφύλλου Σωτήρης (Διδάκτορας του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Αθλητικό Ρεπορτάζ και αρχισυντάκτης στον ιστότοπο sports3gr).

Υπεύθυνοι οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας είναι οι Παναγιώτα Αργύρη, Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Δημοτικής Περιουσίας.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.do/register-zoom. 

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στην διαδικτυακή εκδήλωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58