Euro2020-Ant1: Επιτέλους, το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, έτοιμο να λάμψει στους δέκτες μας!

Euro2020-Ant1: Επιτέλους, το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, έτοιμο να λάμψει στους δέκτες μας!

 newsroom

  |  31.05.2021 | 18:02

Ο βασιλιάς της Ευρώπης ετοιμάζει τα σκήπτρα του και την κορόνα του, γυαλίζει τον θρόνο του και ανυπομονεί να κερδίσει περίλαμπρα το, ενός χρόνου, χαμένο έδαφος: Το Euro2020, το απαύγασμα του εθνικού πoδοσφαιρικού θεάματος, μετρά αντίστροφα καθώς στις 11 Ιουνίου σφυρίζεται η μεγάλη σέντρα και οι απανταχού φίλαθλοι του πλανήτη, περιμένουν με ανυπομονησία να χορτάσουν […]

Ο βασιλιάς της Ευρώπης ετοιμάζει τα σκήπτρα του και την κορόνα του, γυαλίζει τον θρόνο του και ανυπομονεί να κερδίσει περίλαμπρα το, ενός χρόνου, χαμένο έδαφος: Το Euro2020, το απαύγασμα του εθνικού πoδοσφαιρικού θεάματος, μετρά αντίστροφα καθώς στις 11 Ιουνίου σφυρίζεται η μεγάλη σέντρα και οι απανταχού φίλαθλοι του πλανήτη, περιμένουν με ανυπομονησία να χορτάσουν –επιτέλους- μπάλα. Οι 24 κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο που θα δοθεί μετά από αναμετρήσεις και μάχες ενός μήνα, οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε έντεκα πόλεις, έντεκα ευρωπαϊκών χωρών.

Και μπορεί η χώρα μας να είναι δυστυχώς απούσα, ωστόσο, η μεγάλη αυτή γιορτή, αναμένεται να καθηλώσει τους Έλληνες τηλεθεατές, που με το… στερητικό σύνδρομο στα ύψη, περιμένουν πώς και πώς να δουν στο χορτάρι τη στρογγυλή θεά. Ο Ant1, κατ΄ αποκλειστικότητα, θα μεταδώσει όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης ενώ με καθημερινές εκπομπές θα δίνει τον παλμό του Euro. Πρόκειται για μια συνεργασία του Ant-1 με την Nova, η οποία γράφει ιστορία καθώς είναι η πρώτη φορά που διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς μεταδίδεται από ιδιωτικό κανάλι. Ήδη, κάθε Σαββατοκύριακο, η μεσημβρινή εκπομπή «Ο δρόμος προς το Euro» έχει δώσει την καλύτερη πρόγευση με τον Αντώνη Καρπετόπουλο και τον Γιώργο Λιώρη στην παρουσίαση! Ο Γιώργος Λιώρης που θα κάνει περιγραφές αγώνων, ενώ θα μετέχει και στις βραδινές εκπομπές μίλησε στο Sports3.gr για τη μεγάλη πρόκληση:

«Μεγάλη η ευθύνη μας να αναδείξουμε το προϊόν»

«Είναι κάτι το οποίο σου δημιουργεί σαφώς πολύ μεγάλη ψυχολογική ευφορία αλλά ταυτόχρονα σου δημιουργεί και μια μεγάλη ευθύνη, να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και στην πρόκληση. Η αλήθεια είναι ότι, για τον δημοσιογράφο, το να ασχολείται με τόσο μεγάλες διοργανώσεις και να αποτελεί μέρος τους, είναι μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Όταν όμως εμείς οι δημοσιογράφοι λέμε, να αποτελούμε μέρος αυτών των μεγάλων διοργανώσεων, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές, πρωταγωνιστές είναι εκείνοι που βάζουν τη μπάλα στο χορτάρι και παράγουν αυτά που γράφει η ιστορία. Και εμείς έχουμε την μεγάλη ευθύνη να τα αναδείξουμε και να δώσουμε στον κόσμο με τον πλέον αποτελεσματικό και ελκυστικό τρόπο τη δυνατότητα να χαρούν κι εκείνοι αντιστοίχως. Είναι η ανάδειξη του ποδοσφαίρου ξανά, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε ο κόσμος με την πανδημία- ας μην ξεχνάμε είναι και η πρώτη τόσο μεγάλη διοργάνωση που θα επιχειρηθεί να γίνει με την παρουσία φιλάθλων»

                                          Οταν την παράσταση είχε κλέψει η Κατερίνα Στικούδη

Οι πρώτες δώδεκα εκπομπές μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης είχαν μια συγκεκριμένη προσέγγιση, ενώ αυτές από τη έναρξη της διοργάνωσης έως το τέλος αυτής θα έχουν διαφορετική στόχευση. Στις πρώτες εκπομπές η προσέγγιση ήταν πιο σφαιρική, με άξονα πάντα το ποδόσφαιρο, αλλά η ματιά για το ποδοσφαιρικό προϊόν ήταν και μέσα από τα μάτια άλλων ανθρώπων: Των γυναικών, των ηθοποιών, των άλλων αθλητών, δίνοντας μια πιο χαλαρή όψη. Τα φώτα της δημοσιότητας είχε κλέψει στην πρεμιέρα η παρουσία της Κατερίνας Στικούδη, ως καλεσμένης! Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, σχολιάζει: «Η Κατερίνα πραγματικά οφείλω να σου πω , καθώς ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα μαζί της σε στούντιο, ότι με κέρδισε με την οξύνοια , την ικανότητά της να διαχειρίζεται κάθε κατάσταση τηλεοπτικά. Αλλά μπόρεσε να μιλήσει και άνετα για ένα αντικείμενο που, όπως παραδέχτηκε, το προσεγγίζει όχι ως οπαδός-φίλαθλος, αλλά ως μια φίλη της όλης κατάστασης. Της αρέσει που μαγειρεύει στο σπίτι και είναι δίπλα ο άντρας της και είναι οι φίλοι του που βλέπουν ποδόσφαιρο… ήταν και αθλήτρια η ίδια… Είναι -και όπως είπα- εκπληκτικά γρήγορη στη σκέψη και στην απάντηση»

                                             Καθημερινά τρία παχνίδια live και τρεις εκπομπές

Στις εκπομπές μετά την αυλαία του Euro, η προσέγγιση θα είναι περισσότερο αγωνιστική. Η θεματολογία θα είναι «σκληρά» ποδοσφαιρική καθώς θα αποτυπώνονται οι πολύ μεγάλες στιγμές που θα γράφουν ιστορία μέσα από τρία ματς ημερησίως. Η εστίαση θα είναι λοιπόν στα παιχνίδια, χωρίς, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και η τηλεοπτική χαλαρότητα που επιβάλλεται λ.χ. στις δώδεκα τα μεσάνυχτα! Οι περιγραφές, από δύο δημοσιογράφους σε κάθε παιχνίδι-σπήκερ και σχολιαστής- θα είναι από το στούντιο, ενώ στον σχεδιασμό του προγράμματος του Ant1 θα υπάρχει καθημερινά μια ωριαία εκπομπή στις 15.00 που θα παίζει το ρόλο της εισαγωγής για όλ’ αυτά που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της ημέρας, το πρώτο παιχνίδι στις 17.00, το επόμενο στις 19.00 και στις 21.00 μια ακόμη εκπομπή σαν «προπαρασκευή» για το ματς των 22.00. Μετά τα μεσάνυχτα η δημοσιογραφική τριάδα αποτελούμενη από τον Αντώνη Καρπετόπουλο, Γιώργο Λιώρη και Γρηγόρη Παπαβασιλείου θα κάνει την αποτίμηση της ημέρας. Ο Γιώργος Λιώρης που θα κάνει και περιγραφές των αγώνων, αναφέρεται στην επιλογή να γίνονται από το στούντιο:

«Όλα τα παιδιά που ασχολούμαστε με την περιγραφή σ΄ αυτό το Euro, αυτό το είδος της περιγραφής, το έχουμε στην καθημερινότητά μας, μέσα από τα κανάλια της NOVA καλύπτοντας τόσα πρωταθλήματα και έχουμε εξοικειωθεί με το να κάνουμε περιγραφές βλέποντας … ό,τι βλέπεις κι εσύ στο σπίτι σου. Αυτό βέβαια έχει μια υψηλότερη και αυστηρότερη απαίτηση προετοιμασίας και έχει παράλληλα το πλεονέκτημα- αν θέλεις- ότι σε κρατάει πολύ πιο συγκεντρωμένο προσπαθώντας γι΄αυτό που βλέπει εκείνη την ώρα ο τηλεθεατής. Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν υπάρχει σπήκερ που να μην προτιμούσε να κάνει περιγραφή από το γήπεδο!»

                    Εχουν προσκληθεί ως καλεσμένοι οι Οτο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος

Προσκλήσεις σε σημαντικούς ανθρώπου του ποδοσφαίρου για να μετάσχουν είτε δια ζώσης είτε μέσω skype έχουν ήδη γίνει και η ομάδα των δημοσιογράφων και της παραγωγής επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους τηλεθεατές. Ήδη προσκλήσεις έχουν λάβει Έλληνες ποδοσφαιριστές του εξωτερικού, προπονητές και βαριά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ αποσπάστηκαν και δεσμεύσεις απ΄ τον «αέρα» των πρώτων δώδεκα εκπομπών. Φυσικά στις προσκλήσεις συμπεριλαμβάνεται και οι Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος. Ο Γιώργος Λιώρης λέει: «Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή να απαντήσω με σιγουριά εάν θα βρεθούν στις εκπομπές . Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορώ να σου πω ότι δεν θα είναι όπως και ότι… θα είναι (γέλια). Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Με τον Φερνάντο Σάντος έχουμε ήδη κάνει μια επαφή στην Πορτογαλία, αλλά, ως γνωστό μετέχει στο Euro, οπότε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να πούμε ότι «ναι, θα είναι». Αυτή τη στιγμή προχωράει η υπόθεση. Είχαμε μια επικοινωνία μαζί του πριν την ανακοίνωση της προεπιλογής, δεν ήταν και το πιο απλό πράγμα να οριστικοποιήσουμε κάτι»

                            Καλεμένος των εκπομπών και ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Φυσικά το παρών στο στούντιο αλλά και με ζωντανές συνδέσεις θα δώσουν οι Έλληνες διεθνείς του Euro του 2004. Ήδη καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Άγγελος Χαριστέας, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Κώστας Κατσουράνης. Μεγάλο ερώτημα παραμένει εάν την εκπομπή θα «επισκεφτεί» ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης… «Υπάρχει μια σκέψη συγκεκριμένη για τον Θοδωρή και ναι, τον έχουμε ήδη σχεδιάσει , αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο», λέει ο δημοσιογράφος της NOVA.

Πολλοί οι χορηγοί και οι διαφημίσεις που θα πλαισιώσουν τόσο τις τρεις καθημερινές εκπομπές, όσο και τους αγώνες . Τα πακέτα διαφήμισης αναμένεται να βρεθούν στα ύψη με τους ανθρώπου του Ant1 ωστόσο να διαβεβαιώνουν ότι δεν θα χαθεί ούτε δευτερόλεπτο αγωνιστικού χρόνου από τους τηλεθεατές. ‘Όσο για το ποιος θα είναι ο «τελικός» που θα ξεσηκώσει τους φιλάθλους, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της λαμπρής διοργάνωσης ο παρουσιαστής κάνει προβλέψεις:

                                             «Αγγλία-Γαλλία, ο καλύτερος τελικός»

«Γαλλία-Αγγλία. Δεν θυμάμαι τις διασταυρώσεις απ΄έξω αν φτάνουν έτσι αυτή τη στιγμή, αλλά το Γαλλία- Αγγλία θεωρώ ότι είναι ένας φοβερός αγώνας όπως και το Γαλλία-Πορτογαλία- που είναι και στον ίδιο όμιλο οι ομάδες. Στο δικό μου μυαλό ο τελικός Γαλλία-Αγγλία θα ήταν κάτι τρομερό γιατί οι Άγγλοι θέλουν σαν τρελοί να επιστρέψουν στην κατάκτηση μιας μεγάλης διοργάνωσης που την αγνοούν από το 1966. Θα είναι στην έδρα τους ο τελικός , απέναντί τους θα βρίσκεται η Γαλλία και ο Εμπαπέ. Ενδεχομένως και η περίπτωση Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία παίζει για τελικό. Εκεί είμαστε… Γαλλία-Αγγλία, Αγγλία-Πορτογαλία, Γαλλία-Πορτογαλία!»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58