Εθνική μπάσκετ – Ιτούδης: Έφτασε η ώρα

Εθνική μπάσκετ – Ιτούδης: Έφτασε η ώρα

 newsroom

  |  06.10.2021 | 15:42

Εθνική μπάσκετ - Ιτούδης: Έφτασε η ώρα. Η αλλαγή στην ομοσπονδία φέρνει νέο… αέρα και ο 51χρονος τεχνικός είναι εξαιρετική λύση για τον πάγκο.

Τα τελευταία χρόνια με την ύπαρξη των παραθύρων για τα προκριματικά στις διάφορες διοργανώσεις, η εθνική ομάδα μπάσκετ δεν είναι έναν μόνιμο προπονητή. Συνεχόμενες εναλλαγές σε πρόσωπα, με μια ομάδα που έχει ξεχάσει τα τελευταία χρόνια τί σημαίνει επιτυχία! Τώρα, όμως, κάτι άλλαξε στην ΕΟΚ. Η ανάληψη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας από τον Βαγγέλη Λιόλιο φέρνει έναν άνεμο αισιοδοξίας. Οι οποίοι θα φέρει και πολλές αλλαγές. Εθνική μπάσκετ – Ιτούδης: Έφτασε η ώρα.

Εθνική μπάσκετ – Ιτούδης: Ιδανικός αυτή την ώρα

Ένα από τα βασικά θέματα της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής. Έχει μεν σημασία ποιος θα κοουτσάρει στα «παράθυρα», αλλά καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ποιος θα διαδεχθεί τον Ρικ Πιτίνο. Διότι πλησιάζει η ώρα των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων. Εκεί όπου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το «παρών» θα δώσει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ, αλλά και οι άλλοι Έλληνες διεθνείς πρέπει να συνεργαστούν με έναν προπονητή πρώτης γραμμής. Έναν προπονητή που να ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα. Κι έναν προπονητή που έχει και το «ειδικό βάρος» και την προσωπικότητα για να οδηγήσει ξανά την Ελλάδα στις επιτυχίες. Το 1987 ήταν ο Κώστας Πολίτης, το 2005 στο Βελιγράδι και το 2006 στη Σαϊτάμα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, το 2009 στο Κατοβίτσε ο Γιόνας Καζλάουσκας. Τώρα αυτή η περίπτωση, αυτό το πρόσωπο για την εθνική Ελλάδας είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο εκλεκτός του Βαγγέλη Λιόλιου. Εθνική μπάσκετ – Ιτούδης: Έφτασε η ώρα.

Εθνική μπάσκετ – Ιτούδης: Έφτασε η στιγμή

Σε ηλικία 51 ετών ο κόουτς Ιτούδης είναι ο πιο πετυχημένος Έλληνας προπονητής. Με αρκετούς εγχώριους τίτλους, στις χώρες που έχει δουλέψει. Έχει 6 πρωταθλήματα ως πρώτος προπονητής και 11 ως ασίσταντ. Έχει 2 φορές πάρει τη Euroleague ως βασικός κόουτς και 5 φορές ως ασίσταντ. Αν απαριθμήσουμε και τους άλλους τίτλους, το παλμαρέ του προκαλεί αίσθηση! Συν τις ατομικές του διακρίσεις το διάστημα που κοουτσάρει στην καριέρα του. Ο ίδιος θέλει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας. Το παλεύει από την πλευρά του, κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, με στόχο να βρεθεί η «φόρμουλα» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να μπορέσει παράλληλα να γίνει ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μας ομάδας. Η στάση του δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία του. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να υπηρετείς τη χώρα και το εθνόσημο.