Εθνική εφήβων πόλο: Tα μηνύματα Μαχαίρα και Ανδρεάκου

Εθνική εφήβων πόλο: Tα μηνύματα Μαχαίρα και Ανδρεάκου

 Βασίλης Μπαλατσός

  |  21.09.2021 | 09:47

Εθνική εφήβων πόλο: Το προπονητικό δίδυμο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παραχώρησε δηλώσεις μετά την άφιξη της αποστολής

Τα μέλη της εθνικής μας ομάδας πόλο Κ17 επέστρεψαν στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος και δέχθηκαν αποθεωτική υποδοχή στο «Ελ. Βενιζέλος». Οι νεαροί πολίστες έκαναν «θραύση» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας, έφτασαν μέχρι τον τελικό με αντίπαλο τη Σερβία και εν τέλει κατέκτησαν τη δεύτερη θέση. Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση και γι’ αυτό στο αεροδρόμιο στήθηκε «πανηγύρι» προς τιμήν των Ελλήνων διεθνών.

Για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής εφήβων μίλησαν οι «αρχιτέκτονες» της ομάδας. Ο λόγος για τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Ηλίας Μαχαίρα και τον άμεσο συνεργάτη του Θοδωρή Ανδρεάκο. Οι δυο άνδρες παραχώρησαν δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ και αμφότεροι στάθηκε στο «δέσιμο» και την χημεία που έχει αυτή η ομάδα.

Οι δηλώσεις του κ. Μαχαίρα:

«Απέδειξαν αυτά τα παιδιά ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της διαδοχής, στο μέλλον, αυτών που έφεραν ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. Θα δείξει το μέλλον πόσο χρόνο θα τους πάρει για να φτάσουν κι εκείνοι τόσο ψηλά. Το μυστικό της επιτυχίας ότι ήταν όλοι μια γροθιά, το πίστεψαν από την αρχή, έδειξαν πάθος και ψυχή. Χρειάζεται λίγο παραπάνω δουλειά για να πάρουμε και το χρυσό, δηλαδή να υποτάξουμε τους Σέρβους. Η επανάληψη μας κάνει καλύτερους, η πολλή δουελιά μας κάνει καλύτερους, το να είμαστε όλο μαζί μας κάνει ανίκητους. Και κυρίως, τα μεγάλα μας όπλα, το ελληνικό πνεύμα και η ψυχή που ενώ ήμασταν σωματικά μικρότεροι, μέσα στο νερό δείχναμε ίδιοι και καλύτεροι».

Εθνική εφήβων πόλο: Αποθεωτική υποδοχή

Oι δηλώσεις του κ. Ανδρεάκου:

«Δουλέψαμε συστηματικά με τα παιδιά, υπήρξε άριστο κλίμα στην προετοιμασία. Το δέσιμο το δικό μου με τον Ηλία Μαχαίρα και η χημεία μας με τους αθλητές, επίσης, έφερε θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι βρήκε τον πολύ καλό εαυτό, ήταν ενωμένη σαν γροθιά και στα κρίσιμα σημεία ανταποκρίθηκε θετικά. Μας βοήθησε το γεγονός ότι ήμασταν συνεχώς μαζί για ένα διάστημα. Μεγάλο ευχαριστώ στους σωματειακούς προπονητές και τους γονείς των παιδιών για τη συμβολή τους. Παρά τα προβλήματα του covid-19 τον τελευταίο ενάμισιη χρόνο, εμείς παραμένουμε ψηλά και κατακτούμε μετάλλια. Η Εθνική Ανδρών με το Ολυμπιακό της μετάλλιο έβαλε πλέον ψηλά το ταβάνι. Το έχουμε συζητήσει αυτό, το ξέρουμε καλά και θα δουλεύουμε συνεχώς σκληρά για να παραμένουμε ψηλά».