ΕΠΟ: Δικαίωσε την ΑΕΛ το αθλητικό δικαστήριο
Ετικέτες: ,

ΕΠΟ: Δικαίωσε την ΑΕΛ το αθλητικό δικαστήριο

 newsroom

  |  05.10.2021 | 23:31

Το Διαιτητικό Δικαστήριο γνωστοποίησε την απόφασή του για την προσφυγή της ΑΕΛ κάνοντας δεκτό το σκέλος που αφορά στην αδειοδότηση των ομάδων της Football League.

Το Διαιτητικό είχε εκδικάσει στις 28 Σεπτεμβρίου την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση περί αδειοδότησης των ομάδων της Football League που προβιβάστηκαν στη Superleague 2.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε κάνει και αίτημα περί έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που είναι στο ΔΣ της ΕΠΟ και δη του προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου και του ταμία, Κλέαρχου Τζαφέρη.

Αργά το βράδυ της Τρίτης βγήκε από το Διαιτητικό η απόφαση που δικαιώνει την ΑΕΛ για το σκέλος της αδειοδότησης των ομάδων της Football League αλλά όχι στο σκέλος της έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κάτι που θα συμβεί την Τετάρτη (6/10), οπότε θα φανούν περισσότερα, καθώς πλέον μπορεί να γίνει… άνω – κάτω το πρωτάθλημα της Superleague 2 με τις ομάδες οι οποίες έχουν κάνει μεταγραφές έχοντας λάβει άδεια, η οποία τώρα ακυρώνεται από το Διαιτητικό! Την ημέρα που έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος!

Η απόφαση του Διαιτητικού

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την παρακάτω απόφαση.

Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία εν μέρει, την προσφυγή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ» κατά του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)»

Ακυρώνει την από 14.09.2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) του καθού τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)» αναφορικά με την

«Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχομένων από την Football League αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους», όπως ειδικότερα το περιεχόμενο αυτής (απόφασης) αναφέρεται στο αιτιολογικό.