Επίθεση με βιτριόλι: Συνεχίζεται η δίκη [vds]

Επίθεση με βιτριόλι: Συνεχίζεται η δίκη [vds]

 Μιχάλης Νιαβής

  |  29.09.2021 | 23:33

Επίθεση με βιτριόλι: Συνεχίζεται η δίκη. Την Πέμπτη η Ιωάννα θα μιλήσει για τον Γολγοθά της στο δικαστήριο.

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι συνεχίζεται αύριο 30/9, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, να έχει τον πρώτο ρόλο, καθώς η δικάσιμος θα ξεκινήσει με την κατάθεσή της. Η Ιωάννα καλείται να περιγράψει – και να ξαναζήσει – τα όσα πέρασε από τη στιγμή που δέχτηκε την επίθεση μέχρι και σήμερα. Η ίδια, επιδεικνύοντας μεγάλο ψυχικό σθένος, βρίσκεται παρούσα από την πρώτη μέρα της δίκης και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί μέχρι να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου. Αποφασισμένη να παλέψει, η Ιωάννα θα περιγράψει την επίθεση και τα όσα ακολούθησαν και θα απαντήσει για τη σχέση που είχε με την κατηγορούμενη.

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν εμφανίστηκε στη δίκη η δράστρια

Η καθ΄ομολογία δράστρια από την άλλη, δεν εμφανίστηκε ούτε και σήμερα στη δίκη, και οι πιθανότητες να εμφανιστεί αύριο είναι μηδαμινές σύμφωνα με συγγενικά της πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισής της, έχει σημειώσει ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, απλώς είναι άγνωστο το πότε. Η κατηγορούμενη βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς η μεταφορά της από τη Θήβα είχε σαν αποτέλεσμα να κλειστεί στον εαυτό της. Τα άτομα με τα οποία επικοινωνεί είναι ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συγγενικό της πρόσωπο και στενή της φίλη που είναι και μάρτυρας υπεράσπισής της.

Ο κ. Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, εκτιμά ότι η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο όταν φτάσει η στιγμή της απολογίας της. «Η Ιωάννα, και αυτήν τη φορά θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει να αντικρίσει την κατηγορούμενη. Θέλει ν’ ακούσει από τα χείλη της το γιατί. Ποιος λόγος ήταν τόσο ικανός ώστε να προσπαθήσει να την σκοτώσει. Θέλει να την ακούσει κι ενώπιον της να το ομολογεί, ελπίζοντας σε μια απάντηση για το τι πραγματικά της «όπλισε» το χέρι», ανέφερε ο δικηγόρος της.

Επίθεση με βιτριόλι: Έχει κληθεί ο άνδρας που «πυροδότησε» την επίθεση

Σε ό,τι αφορά στον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορούμενης, ο συνήγορος της Ιωάννας σημείωσε ότι «αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο. Η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα». Μάλιστα, όπως επεσήμανε «αμέσως μετά το έγκλημα, η κατηγορούμενη, τον πήρε πέντε φορές τηλέφωνο. Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει». Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Μας σηκώθηκε η τρίχα με όσα είπε ο συνήγορος αυτού του άνδρα: ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να την προμηθεύσει με βιτριόλι, του ζητούσε να την παρακολουθήσει, του έλεγε «θέλω να την βγάλω από την μέση» και αυτός δεν έκανε τίποτα».

Σε ότι αφορά την συμμετοχή κι άλλων προσώπων στην επίθεση, βοηθώντας την κατηγορούμενη, ο συνήγορος της Ιωάννας είπε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για ακόμη δύο πρόσωπα, τα στοιχεία για τα οποία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο και οι δικαστές θα κρίνουν αν πρέπει να ασκηθεί κάποια δίωξη σε βάρος τους». Θα ζητήσουμε να κληθούν από το δικαστήριο και να καταθέσουν. Ξέρουμε ότι γνώριζαν αρκετά από τη δράστιδα. Είναι δουλειά του δικαστηρίου να τους καλέσει, αυτό έχει αρμοδιότητα. Εμείς θα το ζητήσουμε», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Επίθεση με βιτριόλι:  Εμφανίστηκε φερόμενος ως συνεργός

Την ίδια στιγμή ο άνθρωπος που φέρεται να εξετάζεται ως πιθανός συνεργός της δράστριας εμφανίστηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών μαζί με τον δικηγόρο του. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Alpha, ο φερόμενος ως συνεργός της κατηγορουμένης ζήτησε να καταθέσει στη δίκη, που θα συνεχιστεί αύριο. Η διαδικασία, όμως, δεν ολοκληρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών τους παρέπεμψαν στη Γραμματεία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν πως είναι πιθανόν αύριο, είτε ο ίδιος ο φερόμενος ως συνεργός είτε ο δικηγόρος του, να εμφανιστεί στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

Πηγή:in.gr