Ενσωματώθηκαν στον νέο αθλητικό νόμο οι προτάσεις των Ομοσπονδιών

Ενσωματώθηκαν στον νέο αθλητικό νόμο οι προτάσεις των Ομοσπονδιών

 newsroom

  |  14.08.2020 | 11:11

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αφουγκράστηκε τις προτάσεις της ΕΟΤ και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, εντάσσοντάς τις στο σχέδιο του αθλητικού νόμου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση. Παράλληλα, μέσω επιστολής, η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας παρότρυνε όλα τα σωματεία να ενισχύσουν τις θέσεις της στην διαβούλευση με την προσθήκη σχολίου στα άρθρα που μπορείτε να […]

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αφουγκράστηκε τις προτάσεις της ΕΟΤ και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, εντάσσοντάς τις στο σχέδιο του αθλητικού νόμου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση.

Παράλληλα, μέσω επιστολής, η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας παρότρυνε όλα τα σωματεία να ενισχύσουν τις θέσεις της στην διαβούλευση με την προσθήκη σχολίου στα άρθρα που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΕΟΤ προς τα σωματεία της:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι 2 πολύ σημαντικές προτάσεις που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του αθλήματός μας υιοθετήθηκαν μετά από τις κοινές προτάσειςΟμοσπονδίας μας και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίαςπρος τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκηκαι ενσωματώθηκαν στο σχέδιο του αθλητικού νόμου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση. Πιο συγκεκριμένα:

Άρθρο 11 Προπονητής –Τροποποίηση του άρθρου 31 του ν. 2725/1999 ( Α ́121)

10. Σε αθλητές των αθλημάτων της σκοποβολής και της τοξοβολίας με εμπειρία τουλάχιστον δύο (2) ετών και με συμμετοχή σε είκοσι (20) τουλάχιστον επίσημους αγώνες στα παραπάνω ατομικά αθλήματα, απονέμεται η ιδιότητα του εκπαιδευτή αθλήματος σκοποβολής ή τοξοβολίας, εφόσον είναι κάτοχοι αντίστοιχου τίτλου εκπαιδευτικής επάρκειας της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας. Ο εκπαιδευτής του προηγούμενου εδαφίου προσφέρει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του εθελοντικά χωρίς οικονομικό ή άλλο υλικό αντάλλαγμα, ενώ η άσκηση της σχετικής δραστηριότητας δεν υποδηλώνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την άσκηση επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από αυτόν.

Το δίπλωμα του εκπαιδευτή απονέμεται κατόπιν παρακολούθησης και επιτυχούς δοκιμασίας εκπαιδευτικού προγράμματος από την οικεία αθλητική Ομοσπονδία, η οποία τηρεί Μητρώο Εκπαιδευτών.

Τα αθλητικά σωματεία, που καλλιεργούν τα αθλήματα της σκοποβολής και της τοξοβολίας και έχουν αθλητές στη δύναμή τους ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών δύνανται να απασχολούν εκπαιδευτή του οικείου αθλήματος εγγεγραμμένο στο Μητρώο Εκπαιδευτών της παρ. 2, με σύμβαση απασχόλησης οικειοθελούς προσφοράς άνευ ανταλλάγματος.»

Άρθρο 5 Σύσταση –Μέλη –Τροποποίηση άρθρου 20 του ν. 2725/1999 (Α’ 121)

Στο άρθρο 20 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) προστίθεται παρ. 3 ως εξής:

«3. Δύνανται να εγγράφονται ως μέλη στην οικεία αθλητική ομοσπονδία οι αθλητικές ομάδες, που συγκροτούνται από ιδρύματα, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που εποπτεύονται από το Δημόσιο, τα οποία καλλιεργούν αθλήματα ή κλάδους άθλησης. Οι αθλητικές ομάδες του προηγούμενου εδαφίου δεν έχουν αυτοτελή νομική προσωπικότητα και τα θέματα που σχετίζονται με την εκπροσώπηση και λειτουργία τους ρυθμίζονται από τον εσωτερικό κανονισμό του φορέα όπου ανήκουν και από το καταστατικότης οικείας ομοσπονδίας, στην οποία εγγράφονται, δύνανται δε να μετέχουν στις γενικές συνελεύσεις των οικείων ομοσπονδιών χωρίς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στα όργανα αυτών. Με την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 50, οι αθλητικές ομάδες της παρούσας δεν επιχορηγούνται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εξαιρούνται από την εφαρμογή της παρ. 10 του άρθρου 7.»

Και τα δύο άρθρα θα μπορέσουν να δώσουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στοαθλήμα μας τόσο σε επίπεδο σωματείων για την κάλυψη των προπονήσεων των ανήλικων αθλητών όσο και για την δυνατότητα ανάπτυξης του αθλήματος μας σε φορείς όπως σχολεία, πανεπιστήμια, σώματα ασφαλείας κλπ που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτή.

Παροτρύνουμε όλα τα σωματεία μας να ενισχύσουν τις θέσεις μας στην διαβούλευση με την προσθήκη σχολίου στα αντίστοιχα άρθρα. Οδηγίες για τον τρόπο σχολιασμού μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο. Η διαβούλευση είναι ανοιχτή μέχρι 20 Αυγούστου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58