Ελλάδα, το επίκεντρο της ρυθμικής γυμναστικής

 newsroom

  |  23.08.2021 | 15:24

Την ανάληψη της διοργάνωσης τριών παγκοσμίων κυπέλλων ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα σε ετήσια βάση από το 2022 έως και το 2024, εξασφάλισε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, επιτυγχάνοντας την αναβάθμιση και ένταξη του διεθνούς τουρνουά «Aphrodite Cup» στην κορυφαία σειρά αγώνων, στο πλαίσιο των ενεργειών της για επαναφορά της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής σε […]

Την ανάληψη της διοργάνωσης τριών παγκοσμίων κυπέλλων ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα σε ετήσια βάση από το 2022 έως και το 2024, εξασφάλισε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, επιτυγχάνοντας την αναβάθμιση και ένταξη του διεθνούς τουρνουά «Aphrodite Cup» στην κορυφαία σειρά αγώνων, στο πλαίσιο των ενεργειών της για επαναφορά της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από τον ερχόμενο Μάρτιο και κάθε χρόνο, η Ελλάδα θα υποδέχεται τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος, σε μία σειρά διοργανώσεων τεράστιας εμβέλειας, οι οποίες θα αναδείξουν την ελληνική γυμναστική με ιδανικό τρόπο και θα επιτρέψουν στις Ελληνίδες πρωταθλήτριες να ανέβουν επίπεδο και να διευρύνουν τους αγωνιστικούς ορίζοντές τους.

Η επιτυχής διεκδίκηση των παγκοσμίων κυπέλλων από την Ε.Γ.Ο. υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του διεθνούς τουρνουά «Aphrodite Cup» , το οποίο διεξαγόταν με μεγάλη επιτυχία από το 2015 ως συνδιοργάνωση του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» με την Ε.Γ.Ο. και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και πλέον θα αναβαθμιστεί, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ο φάκελος της ελληνικής υποψηφιότητας είχε κατατεθεί έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια της Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής, Ειρήνης Αϊνδιλή, με την Πρόεδρο της Ο.Ε. του «Aphrodite Cup», Ελένης Μιχοπούλου και έχοντας την ομόφωνη αποδοχή του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο..

Μετά την επίσημη έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), η Ελλάδα θα έχει για την επόμενη τριετία την τιμή να φιλοξενεί ένα από τα συνολικά πέντε παγκόσμια κύπελλα ρυθμικής γυμναστικής, ανοίγοντας κάθε φορά τον ετήσιο αγωνιστικό κύκλο (ενδεικτικές ημερομηνίες αγώνων: 18-20 Μαρτίου 2022, 17-19 Μαρτίου 2023, 15-17 Μαρτίου 2024) και συμπληρώνοντας τις τέσσερις «οικοδέσποινες» που προϋπήρχαν εδώ και μερικά χρόνια στην κορυφαία σειρά αγώνων (Πέζαρο / Ιταλία, Σόφια / Βουλγαρία, Τασκένδη / Ουζμπεκιστάν, Μπακού / Αζερμπαϊτζάν).

Θα πρόκειται για την πρώτη φορά έπειτα από μία ολόκληρη δεκαετία που η Ε.Γ.Ο. προσελκύει ξανά στη χώρα μας την ελίτ της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής, αφού στο παρελθόν μόνο η Καλαμάτα είχε φιλοξενήσει αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου, το 2010 και 2011.