ΕΙΟ προς Αυγενάκη: «Σε περιόδους κρίσης δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη προπονητή» [pic]

ΕΙΟ προς Αυγενάκη: «Σε περιόδους κρίσης δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη προπονητή» [pic]

 newsroom

  |  11.05.2021 | 12:08

Να μην είναι υποχρεωτική η ύπαρξη προπονητή στους ομίλους που ασχολούνται με την Ανοιχτή Θάλασσα, όπως ισχύει σε όλο τον κόσμο, είναι η θέση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Γι’ αυτό και η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ, Εριφύλη Βαρδάκη, και ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και εξηγούν […]

Να μην είναι υποχρεωτική η ύπαρξη προπονητή στους ομίλους που ασχολούνται με την Ανοιχτή Θάλασσα, όπως ισχύει σε όλο τον κόσμο, είναι η θέση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Γι’ αυτό και η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ, Εριφύλη Βαρδάκη, και ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και εξηγούν τους λόγους που η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή σε αυτή την κατηγορία του αθλήματος δεν μπορεί να έχει εφαρμογή. Η αντίθετη απόφαση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ομίλους που δεν έχουν Σχολές και δεν απασχολούν προπονητές.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής:
Το άρθρο 31, παρ.5 περίπτωση δ του ν2725/99 όπως αυτός ισχύει έως και σήμερα και σύμφωνα με τον οποίον τα αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ατομικό άθλημα και έχουν αθλητές άνω των 18 ετών δεν έχουν την υποχρέωση απασχόλησης προπονητή, έδινε την δυνατότητα σε ιστιοπλοϊκούς ομίλους που καλλιεργούν το άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης να μπορούν να ασκήσουν την πολύτιμη για τη πολιτεία δραστηριότητά τους με βάσει τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος. Δεν επρόκειτο για χαρισματική πολιτική αλλά απλά αναγνώριζε την ιδιαιτερότητα του αθλήματος ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης κατά την οποία
1. η δραστηριότητα διεξάγεται κυρίως με ιδιόκτητα σκάφη μελών-αθλητών των διαφόρων ομίλων
2. οι αθλητές άνω των 18 ετών που στελεχώνουν ως πλήρωμα το κάθε σκάφος που συμμετέχει στους αγώνες επιλέγονται από τους κυβερνήτες /ιδιοκτήτες του σκάφους και συνήθως είναι αθλητές που ανήκουν σε διαφορετικούς ομίλους.
3. και επίσης ο κάθε όμιλος που είναι διοργανωτής αγώνων δεν συμμετέχει με κανέναν τρόπο ούτε στην επιλογή των αθλητών κάθε σκάφους, ούτε σε τυχόν προπόνηση αυτών που γίνεται από τον ιδιοκτήτη /κυβερνήτη του κάθε σκάφους.

Αυτό ισχύει πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως και έτσι διεξάγονται οι αγώνες και η δραστηριότητα ανοικτής θαλάσσης. Η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή σε αυτή την κατηγορία της ιστιοπλοΐας δεν έχει εφαρμογή αφού δεν μπορεί να ενταχθεί στην δραστηριότητα ενός σκάφους και κυρίως θα δημιουργήσει προβλήματα σε ομίλους οι οποίοι δεν έχουν σχολές και δεν απασχολούν προπονητή.
Αξιότιμε,
είναι σημαντικό σε περιόδους κρίσης όπως είναι η πανδημία, που ταλαιπωρεί το άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης που βασίζεται κυρίως στο μεράκι και την ιδιωτική πρωτοβουλία και προσφέρει τόσα πολλά στην ναυτοσύνη της χώρας μας να μην είναι υποχρεωτική η ύπαρξη προπονητή στους ομίλους που ασχολούνται με την ανοικτή θάλασσα και παρακαλούμε πολύ το άρθρο 31 παρ.5 περιπ.δ να μην τροποποιηθεί.»

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεν έγιναν ιστιοδρομίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΦΙΝΝ του Πόρτο που συμμετέχει ο Γιάννης Μιτάκης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA

Χορτοφαγική διατροφή: 10+1 τροφές που θα κάνουν την καθημερινότητά σας γευστικότερη

Η χορτοφαγία, δηλαδή η αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ψαριών γίνεται ολοένα και συχνότερα τρόπος ζωής πολλών ατόμων στη χώρα μας. Συχνά δημιουργείται το διατροφικό δίλημμα αν, με τη συγκεκριμένη διατροφή, ο οργανισμός στερείται πολύτιμα στοιχεία ή μπορεί να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η απάντηση είναι ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν τρόφιμα φυτικής προέλευσης, […]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

05.11.2021 | 14:07

Ράγισμα στο πλευρό ο Μουνάφο

Ο Μουνάφο που αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με χτύπημα στο πλευρό υπέστη ράγισμα, όπως έδειξε η ακτινογραφία.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:37

«Ο Μελισσανίδης απείλησε τηλεφωνικά τον Καρυπίδη ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Άρης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

01.11.2021 | 00:19

Ασύλληπτο γκολ από τον μυθικό Ζλάταν με απευθείας φάουλ [vds]

Με ένα απίθανο φάουλ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25ο λεπτό του ντέρμπι με τη Ρόμα.

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

31.10.2021 | 23:58