Έφη Ζίκουλη: Μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας
Ετικέτες:

Έφη Ζίκουλη: Μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

 Μιχάλης Νιαβής

  |  15.09.2021 | 13:33

Μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ETU) διορίστηκε η δημοσιογράφος Έφη Ζίκουλη κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της διεθνούς ομοσπονδίας στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.Ο Έλληνας Σάκης Πραγαλός, που επανεξελέγη Πρόεδρος της ETU, διόρισε τέσσερις γυναίκες στο συμβούλιο σύμφωνα με την εναρμόνιση των κανονισμών της ομοσπονδίας στις οδηγίες της ΔΟΕ. Οι δηλώσεις […]

Μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ETU) διορίστηκε η δημοσιογράφος Έφη Ζίκουλη κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της διεθνούς ομοσπονδίας στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.Ο Έλληνας Σάκης Πραγαλός, που επανεξελέγη Πρόεδρος της ETU, διόρισε τέσσερις γυναίκες στο συμβούλιο σύμφωνα με την εναρμόνιση των κανονισμών της ομοσπονδίας στις οδηγίες της ΔΟΕ.

Οι δηλώσεις

Εκτός από την Ελληνίδα δημοσιογράφο, διόρισε την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ταεκβοντό της Μάλτας, Άννα Βασσάλο, ως την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο της ETU, την Πρόεδρο της Σουηδίας Φρέζια Πέρεζ και την Δανή Πρόεδρο Ένγκαρντ Κεμπφ ως μέλη του Συμβουλίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και όλους του εκπροσώπους του αθλήματος που χαιρέτησαν εγκάρδια την είσοδό μου στα διοικητά της διεθνούς ομοσπονδίας και δηλώνω ακούραστος εργάτης για την ανάπτυξη του αθλήματος που υπηρετούμε. Αν και εκπροσωπώ το σύνολο της Ευρωπαϊκής δύναμης του ταεκβοντό, είναι λογικό ότι θα δώσω έμφαση στην γενέτειρά μου, αλλά και κυρίως στην Κύπρο που ζω και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά τα τελευταία 4 χρόνια», δήλωσε η Έφη Ζίκουλη της οποίας η θητεία διαρκεί έως το 2025 και στις αρμοδιότητές της έγκειται η επικοινωνιακή ανάπτυξη του αθλήματος στην Ευρώπη.

Ο διορισμός της δεν αποτελεί έκπληξη για την ευρωπαϊκή οικογένεια του αθλήματος, καθώς η ενασχόλησή της με άθλημα μετράει 3 δεκαετίες, ενώ μέχρι το 2019 ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής ΜΜΕ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό. Τα νέα καταστατικά της ETU που εγκρίθηκαν φέτος αναφέρουν ότι οι αιρετοί μπορούν να υπηρετούν τρεις συνεχόμενες θητείες σε οποιονδήποτε ρόλο πριν από μια υποχρεωτική διακοπή τουλάχιστον τεσσάρων ετών.